Osvetićemo se Ukrajini i verovati u čudo!

Autor:

Sport

16.11.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine staju u poslednjih 90 minuta, koliko je preostalo fudbalerima Srbije da odigraju protiv Ukrajine u nedelju na Marakani (15.00, Nova S), ali i Portugalu u Luksemburgu u isto vreme.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Tadić

Izabranici Ljubiše Tumbakovića (67) kipte od želje da se revanširaju žuto-plavima za najubedljiviji poraz (5:0) od osamostaljenja Srbije 2006. godine, ali su savršeno svesni da ne drže sudbinu B grupe u svojim nogama, već da moraju da se nadaju senzaciji na stadionu "Žozi Bartel". Nakon teško izvojevane pobede nad Luksemburgom u četvrtak uveče (3:2) "orlovi" jure petu vezanu pobedu, a krilni napadač Dušan Tadić (31) i ovoga puta spreman je da pogine za grb sa ocilima na grudima.

MORAMO BOLJE

Svestan je kapiten Ajaksa da dosta toga nije funkcionisalo u igri protiv upornih Luksemburžana, ali obećava bespoštednu borbu protiv Ukrajine.

- Moramo da im se osvetimo za onaj ubedljiv poraz u Lavovu i sve ono što se dešavalo na njihovom terenu. Moraćemo da odigramo bolje nego u četvrtak i da na najbolji način iskoristimo svoj kvalitet, a da istovremeno osluškujemo šta se dešava na meču Luksemburg - Portugal. Gosti su daleko jača reprezentacija, ali moramo da verujemo da domaćin može do čuda i boda koji bi nas pogurao na Evropsko prvenstvo - analizira Tadić.

NASTAVAK SERIJE

Za golove protiv Ukrajine biće zadužen Aleksandar Mitrović (25), koji se nalazi u strahovitoj formi, kako u Fulamu tako i u reprezentativnom dresu. Snažni centarfor postigao je 12 golova za londonski klub ove sezone, dok je u nacionalnom timu vezao 10 golova na šest zadnjih mečeva, od čega je dva zabio Luksemburgu.

- Srećan sam zbog svakog gola, ali ne opterećujem se ličnim učinkom ili jurnjavom za rekordima. Opustili smo se protiv Luksemburga posle vođstva od 2:0, a protiv ekipe Andreja Ševčenka čeka nas još teži posao. Zamolio sam Luksemburžane da zapnu protiv Portugala i daju sve od sebe - rekao je Mitrogol, koji je sa 33 pogotka peti na večnoj listi strelaca reprezentacije.

RepublikaFoto: Todor Petković

Navijači, podržite "orlove"

S obzirom na to da je zbog kazne UEFA Srbija protiv Luksemburga igrala samo uz prisustvo učenika osnovnih škola uzrasta do 14 godina, meč protiv Ukrajine idealna je prilika da navijači "orlova" dobro popune tribine stadiona "Rajko Mitić". FS Srbije odredio je popularne cene ulaznica za nedeljnu utakmicu, koja će se igrati po sunčanih 19 stepeni Celzijusovih, i one se kreću od 400 dinara za severnu i južnu tribinu, 800 za bokove istoka, 1.000 dinara za centralni istok i bokove zapada do 1.200 dinara, koliko staju najbolja mesta na zapadu. Blagajne Zvezdinog stadiona radiće u subotu od 11 do 16 sati, a na dan utakmice od 10 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading