CRVENO-BELI U ISTORIJI: Zvezda igra rekordan broj evropskih utakmica

Autor:

Sport

22.09.2017

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde će ove sezone odigrati najmanje 14 utakmica u evropskim takmičenjima, što je najviše od osnivanja kluba.

 

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Fudbaleri Zvezde briljiraju u Evropi

Crvena zvezda je kvalifikacije za Ligu Evropa krenula od prvog kola, a crveno-beli su uspeli da izbore plasman u grupnu fazu ovog takmičenja. Crveno-beli su se posle 10 godina plasirali u grupnu LE.

 - Sezone sa najviše evropskih utakmica do sada bile su 1978/79 i sezona 1991/92.

U sezoni 1991/92, crveno-beli su 12 puta izašli na megdan evropskim klubovima. Od toga, odigrali su četiri utakmice u eliminacionoj fazi , šest utakmica u grupnoj fazi, utakmicu Superkupa Evrope protiv Mančester junajteda, kao i utakmicu Interkontinentalnog Kupa protiv ekipe Kolo-Kolo.

U sezoni kada je stigla do samog finala Kupa Uefa, Crvena zvezda je takodje odigrala 12 utakmica. Na tom putu, Crvena zvezda je po dva puta odmerila snage sa Dinamom iz Berlina, Sportingom iz Hihona, Arsenalom, Vest Bromvič Albionom, Hertom i Borusijom iz Menhengladbaha - saopštio je beogradski klub.

Crvena zvezda u Ligi Evrope igra sa Kelnom, Arsenalom i Bate Borisovim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading