Novi reprezentativac Italije: Zahvaljujući Mihajloviću sam danas ovde

Autor:

Sport

12.11.2019

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roberto Manćini ne samo da beleži odlične rezultate sa reprezentacijom Italije, već je dao šansu i mnogim mladim igračima koji su opravdali njegovo poverenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Orsolini blista u Bolonji

Fudbaler Bolonje Rikardo Orsolini je novi debitant u sastavu “azura”, a on je istakao da je Manćini zaista promenio reprezentaciju iz korena.

- Italijanski fudbal se mnogo promenio u poslednje vreme jer je ranije bila retkost da vidite mlade šanse da dobijaju šansu u Seriji A. Jedina pozitivna stvar kod neodlaska na Mundijal 2018. godine je bila totalni reset fudbala i to što su klubovi počeli da otkrivaju mlađe igrače - kaže Orsolini na okupljanju Azura.

On je naglasio da je oduševljen pozivom u nacionalni tim.

- Onog trenutka kada prođete kroz vrata trening centra u Koverćanu, osetite neko olakšanje. Lično, bio sam malo uplašen na početku jer je bilo ljudi koje ne znam, ali su me prihvatili sjajno i omogućili mi da se osetim kao deo tima. Ovo je ogromna prilika za mene i pokušaću maksimalno da je iskoristim. Za mene i ostale debitante, ovo je šansa da se upoznamo sa ambijentom reprezentacije, da pokažemo treneru i ostalim reprezentativcima šta možemo. Nadam se da mi je ovo prvi od mnogih poziva. Bio bih licemer kada bih rekao da se ne nadam i pozivu na EP narednog leta. Ali istu takvu nadu ima i veliki broj ostalih italijanskih fudbalera. To ne sme da mi postane opsesija, a ubeđen sam da će stvari leći na svoje mesto kada bude pravi momenat.

Orsolini je naglasio da mu neće biti teško da se prilagodi, jer Siniša Mihajlović u Bolonji igrač sličan fudbal kao Manćini sa reprezentacijom.

- U čistom taktičkom smislu, ova Italija ima mnogo sličnosti sa Bolonjom što može da mi bude prednost. Deo reprezentativne atmosfere sam već osetio kada sam bio član mlade selekcije na prošlom EP, iako taj turnir nije završen za nas onako kako smo želeli.

Na kraju narvno da se Orsolini zahvalio i Siniši Mihajloviću na šansi i poverenju u njega.

 - Mnogo dugujem Siniši Mihajloviću. Zhavaljujući njemu sam danas ovde. U čudnoj smo situaciji sa njima. Poslednje dve i po nedelje nismo ni razgovarali jer prolazi kroz važan period rehabilitacije. Voleo bih u ovim vremenima da čujem neki njegov savet ili reči podrške. Kada se vratim u Bolonju, jedva čekam da mu ispričam šta se sve dešavalo - rekao je Orsolini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading