Tumbaković: Atmosfera u ekipi je odlična, Mitrovićeva motivacija treba da bude primer svima!

Autor:

Sport

11.11.2019

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković održao je konferenciju za novinare u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi, gde su se "orlovi" okupili u sklopu priprema za poslednje dve utakmice kvalifikacija za EURO protiv Luksemburga (14. novembar) i Ukrajine (17. novembar).

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

Tumbaković je objasio da je spisak tako koncipirao da baza budu provereni igrači, kao i da šansu dobiju još neki koji su na širem spisku, kako bi ih proverio dodatno koliko može da računa na njih u budućnosti, a tom prilikom je rekao i da zbog povreda nema Filipa Kostića i Milana Pavkova.

- Mi smo posle septembarskog okupljanja imali cilj koji je bio izdefinisan, ali kada nismo to napravili, napravili smo drugi plan za oktobar za Paragvaj i Litvaniju i onda se desilo nešto što nije bilo očekvivano, to je rezultat iz Ukrajine i opet smo malo promenili pravac jer smo dobili neku nadu. Videli ste po sistemu da imamo grupu igrača koju kontrolišemo i koja je tu, ali i igrače koji dolaze - rekao je selektor na početku svog izlaganja dodao:

- Ostali su u pocesu selektiranja, zovemo ih da ih dodatno selektiramo, da vidimo kako se ponašaju u grupi, kakav je taj kvalitet, to je drugi krug provere. Ovaj spisak ima dve dimenzije, sa proverenim snagama i drugi deo sa tim dodatnim igračima za proveru. Pavkov i Filip Kostić su povređeni, oni su van ekipe, ostali su tu - objasnio je Tumbaković, koji smatra da će mu primarni cilj u utakmicama protiv Luksemburga i Ukrajine biti da "orlovi" ostvare dobar utisak.

- Šanse su minimalne, ali nama je najbitnije da naš utisak u ove dve utakmice bude korektan, da napravimo rezultat i da čekamo neko eventualno iznenađenje - rekao je popularni "Tumba."

Zbog čega nije bilo konferencije, da li ste želeli da izbegnete neka nezgodna pitanja za Luku Jovića?

- Apsolutno nemam nikakav problem, jako sam dugo u sportu, komuniciram sa većom grupom novinara u sali već četvrt veka i više, taj problem nemam vezano za pitanja, a konferencije nije bilo iz tehničkih razloga, zato što na tim konferencijama pitanja budu slična kao ovde. Ne vidim koja su to pitanja koja mogu da me iznenade - istakao je Tumbaković.

Usledilo je pitanje o potencijalnom baražu Lige nacija i da li naš tim već prati protivnike.

- Pratimo naše protivnike, naši skauti su gledali i Norvežane i Bugare i Škote, ništa ne prepuštamo slučaju - otkrio je selektor.

On ističe da je atmosfera u ekipi pozitivna i da će akcenat na ovom okupljanju biti baziran na opuštanju.

- Ovi rezultati su motivisali grupu igrača. Vlada jedna sasvim korektna i pozitivna atmosfera, pripremamo se tako da sve bude bazirano na nekom opuštanju, da se bavimo analizom igre Srbije, da to bude fokus, da im pokažemo to u ovih 5-6 dana i da pokrijemo sve što smo želeli, prostora za rad gotovo da nema, danas imamo trening oporavka, u utorak jedino imamo priliku za trening i to je to, posle su dani pre i posle mečeva.

Tumbaković je dobio pitanje vezano za izjave trenera Zvezde i Partizana posle duela protiv Totenhema i Mančester junajteda, kada su rekli da su se susreli sa drugom dimenzijom fudbala i drugim brzinama.

- Vi znate moje principe u radu, to je da uvek govorim onako da bih zaštitio igrače i kolege. Oni dobro pričaju, nije to pitanje za njih, nego one koji se bave organizacijom klubova. Sasvim je druga priča kada igraš protiv ekipa koje te dobiju 13:0. Nekada smo mi jedva čekali da igramo protiv ekipa sa Ostrva u Evropi, jer smo znali da protiv njih možemo da igramo zbog njihovog načina fudbala. Ali, fudbal je doživeo revoluciju, ništa tamo u Liverpulu, Totenhemu, Evertonu... nije došlo preko noći. Mi smo daleko, tapkamo u mestu, moramo prvo da rešimo pitanje stručnosti, infrastrukture, selekcije... - iskren je selektor.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković na treningu "orlova" u Staroj Pazovi

Na kraju je Tumbaković upitan da li učinak Aleksandra Mitrovića neutrališe ostale napadače da im padne motiv, kao što je to bio slučaj sa Prijovićem, sada sa Jovićem...

- Mislim da to treba da bude dodatni motiv svim ostalima. Jer kada jedan Mitrović nakon svega što je uradio, stalno ima motiv za dokazivanjem, onda ostali treba dobro da se zamisle. Aleksandar Mitrović koji je došao u prvi tim Partizana i ovaj danas su potpuno ista osoba. On je igrač koji radi konstantno na sebi - zaključio je Ljubiša Tumbaković.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading