CRNA NEDELJA ZA ZVEZDU I PARTIZAN: "Večiti" rivali doživeli teške poraze u fudbalu i košarci!

Autor:

Sport

09.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Crvene zvezde i Partizana verovatno ne pamte crnju nedelju za voljene klubove. Na evropskim frontovima stradale su i fudbalske i košarkaške selekcije večitih rivala, doživevši teške i bolne poraze u takmičenjima u kojima brane čast Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Najpre su košarkaši Partizana izgubili glatko od Venecije sa 83:69 u Areni, što im je bio prvi poraz u Evrokupu. Zatim se Totenhem u sredu iživljavao nad Crvenom zvezdom na Marakani (4:0) u četvrtom kolu Lige šampiona, a ništa bolje dan kasnije nisu prošli ni košarkaši, koji su na svom parketu poraženi od Reala iz Madrida (75:60). Sumornu seriju zaokružili su fudbaleri crno-belih, koji su na Old Trafordu primili tri gola (3:0) od u Premijer ligi neubedljivog Mančester junajteda.

SRAMNA UTAKMICA

Objektivno gledano, najbezbolniji poraz doživeli su košarkaši Partizana, koji su i dalje prvi u grupi, sa skorom 5-1. Međutim, to nije sprečilo trenera Andreu Trinkijerija da stvari nazove pravim imenom.

- Imali smo nizak nivo energije, nismo stvorili šansu da pobedimo. Ovo je jedna od onih noći kada sve pokušavate, a ništa ne upali. Bila je sramota od utakmice, ali... Mislim da ovakva utakmica, koja je bila loša, ne može da obriše sve druge stvari koje smo uradili - kazao je Italijan.

Velikani sa Autokomande shvatili su da je igranje fudbala sa engleskim timovima za njih kao trka između fiće i lamborginija. jednostavno nisu imali šanse. U dvomeču sa Totenhemom Zvezda je primila devet golova, a Partizan četiri u dvobojima sa "crvenim đavolima". Ukupna gol-razlika je 0:13, što dovoljno govori.

RepublikaFoto: Starsport

- Svi bismo voleli da smo u ferariju, ali ovde nema laži i prevare. Sve se svodi na novac, pokušavamo da se izdignemo iz pređašnjih godina. Ovo je najelitnije takmičenje, ali ne zadovoljavamo se samo time što se nalazimo u te 32 ekipe - rekao je Milojević.

VELIKO ISKUSTVO

Slično je konstatovao i njegov kolega iz komšiluka Savo Milošević.

- Videli su svi pravu snagu Mančester junajteda i jako je teško izaći na kraj s takvim ekipama. Ovo je veliko iskustvo za nas - poručio je trener fudbalera Partizana.

Trener košarkaša crveno-belih Andrija Gavrilović mogao je samo da čestita Realu na prvoj pobedi na gostovanjima u Evroligi ove sezone.

- Čestitam Realu jer su tokom svih 40 minuta igrali odličnu odbranu i poslednja deonica je upravo zbog toga bila ovakva. Oni su pogodili neke trojke, mi nismo. Još su nam u rotaciji falili neki igrači.

Rane vidaju u Superligi i ABA ligi

RepublikaFoto: Starsport

Evropske rane Crvena zvezda i Partizan moraće da vidaju u ligaškim takmičenjima. Fudbaleri crveno-belih će u nedelju (14.30, Arena sport 1) u 16. kolu Superlige gostovati Javoru u Ivanjici, dok će dva sata kasnije (16.30) u Humskoj "parni valjak" ugostiti Inđiju. Košarkaši Partizana u šestom kolu ABA lige gostovaće u subotu (18.00) Zadru, dok će klub sa Malog Kalemegdana zbog obaveza u Evroligi u ponedeljak (21.00) dočekati Igokeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading