Murinjo savetuje Junajted: Hoćete LŠ? Osvojite LE!

Autor:

Sport

07.11.2019

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da njegov bivši klub najbolju šansu da se plasira u Ligu šampiona ima preko Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Junajted je trenutno posle 11 odigranih kola u Premijer ligi na desetom mestu, sa deset bodova manje od četvrtoplasirane ekipe.

Portugalac kaže da tim Olea Gunara Solskjera nema mnogo izbora i veruje da je evropski put ka elitnom takmičenju realniji, ali to znači da Junajted mora da osvoji pehar.

Klub sa "Old Traforda" je u maju 2017. pod Murinjovom komandom osvojio Ligu Evrope, tada su u finalu na "Ulevi" stadionu u Stokholmu pobedili Ajaks sa 2:0.

- Kako da igraju u Ligi šampiona? Za početak nek osvoje Ligu Evrope. Mislim da klub koji po svojoj dimenziji, potencijalu i istoriji ne pripada ovakvom takmičenju jednostavno mora da ga osvoji. Kada je reč o Premijer ligi, igrači verovatno imaju osećaj da mogu da osvoje titulu. Moraju tako da razmišljaju, jer su u suprotnom u nevolji. Mislim da bi plasman među četiri za njih bio prilično dobro dostignuće - smatra Murinjo.

S njim nije saglasan Ole Gunar Solskjer koji kaže da je još rano podvlačiti crtu u sezoni.

- Liga Evrope je samo jedan put ka Ligi šampiona. Jedan od dva, a tek je novembar. Zar treba da pričamo o plasmanu na tabeli u novembru? Istina je da nemamo bodova koliko bismo želeli, ali cilj nam je da budemo među četiri najbolja.

- Iz nekog razloga nismo imali dobre rezultate. Možda smo mogli da zabeležimo još neki dobar rezultat, ali svejedno, mislimo da smo na dobrom putu - zaključio je trener Junajteda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading