Englezi se sakrili u mišje rupe!

Autor:

Sport

07.11.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gde god da odu po Evropi, bilo da bodre svoje klubove ili reprezentaciju, Englezi izazivaju strah i trepet. Ozloglašeni ostrvski huligani po pravilu zauzimaju centralne gradske trgove i uz mnogo piva, glasno navijanje, šalove i pregršt zastava domaćinima stave do znanja da su pokorili. Svugde, osim u Beogradu!

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Zaposeli beogradske kafiće... Navijači Totenhema

Tako su se navijači Totenhema uoči sinoćnjeg gostovanja Crvenoj zvezdi u 4. kolu B grupe Lige šampiona u srpskoj prestonici u tišini i bez klupskih obeležja, ali i prepoznatljivih pesama, bukvalno sakrili zbog očiglednog straha od "Delija". Srpski telegraf je pročešljao detaljno centar Beograda u potrazi za gostima iz Londona i uspeo da spazi grupu od oko 30 Britanaca koji su mirni kao bubice sedeli u bašti jednog kafića.

NEMOJTE NAS

Da su u pitanju navijači "pevaca", postalo je jasno tek kada smo ih čuli da razgovaraju na engleskom jeziku, ali su čak i reči razmenjivali tiho jer nisu želeli da skreću pažnju na sebe. Prišli smo im i zamoli ih da nam iznesu svoje utiske o našoj prestonici, tim pre jer je Totenhem pre pet godina igrao protiv Partizana (0:0) u Ligi Evrope i verujemo da je većini njih ovo bila druga poseta Beogradu, ali su neuobičajeno bojažljivi Englezi samo odmahivali rukom.

Po odeći koju su imali na sebi, a reč je o najprestižnijim svetskim brendovima takozvane kežual garderobe, bilo nam je jasno da u natkrivenoj bašti kafića sede upravo gosti iz grada na Temzi. Ipak, svesni da su stigli u sredinu u kojoj izlivi emocija i nadmeno ponašanje predstavljaju ozbiljan prst u oko, navijači finaliste Lige šampiona nisu hteli, ili bolje reći smeli, da se zameraju bilo kome.

PARE U ČARAPAMA

Da je Beograd u navijačkom smislu gostovanje samo za najhrabrije, jasno je mnogobrojnim stranim grupama koje su baš iz mera predostrožnosti u skromnim brojkama stizale na megdan Zvezdi i Partizanu, ali primer jednog Engleza ostavlja ozbiljan je primer iracionalnog straha. Naime, navijač Totenhema na Tviteru objavio je fotografiju iz hotelske sobe gde se vidi da je novac stavio ni manje ni više već u čarape!

- Samo da znate da sam završio sa noćnim izlaskom u Beogradu i vraćam se u krevet. Sutra me čeka nova avantura. Uzgred, nemam sef u sobi - napisao je preplašeni navijač "pevaca".

RepublikaFoto: Starsport

"Pevci" još pamte parolu "Grobara"

Gostovao je Totenhem sa Maurisiom Poketinom na klupi u Beogradu 18. septembra 2014. godine Partizanu u Ligi Evrope, a u sektoru za gostujuće navijače bilo je tek oko 250 ljudi. Ipak, tada je pažnju britanske javnosti, ali i UEFA, izazvala parola "Grobara" kojom su prozvali goste iz Londona. Naime, na dvomoci je pisalo "Samo pi*ke i Jevreji" kao aluzija na "Mućke", zvanično najbolju britansku humorističku seriju svih vremena, čiji font su navijači domaćih kopirali. Partizan je čak bio pod istragom zbog te parole, koja je okarakterisana kao antisemitska.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading