Ćurković i Rašović pred Mančester: Budite divovi na Old Trafordu!

Autor:

Sport

06.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan se sutra uveče (21.00, RTS 1, Arena sport 1) protiv Mančester junajteda bori za zlata vredne bodove koji bi ga ostavili u igri za plasman u nokaut fazu Lige Evrope, a uoči meča 4. kola L grupe stariji navijači crno-belih sa ponosom se prisećaju dvoboja sa "crvenim đavolima" od pre 53 godine. Tada su Beograđani ostvarili najveći međunarodni uspeh eliminisavši Junajted u polufinalu Kupa šampiona, a svedoci tog legendarnog dvomeča sa Bejzbijevim bebama Ivan Ćurković (75) i Branko Rašović (77) za Srpski telegraf evociraju uspomene.

RepublikaFoto: Starsport
Ivan Ćurković, legendarni golman Partizana i počasni predsednik crno-belih

BEZ STRAHA

Gol crno-belih, koji su posle trijumfa od 2:0 otišli na revanš na sever Engleske, branio je Milutin Šoškić (81), a rezerva mu je bio Ćurković, koji se rado seća ostrvske avanture.

- Meni je to bio drugi put u Mančesteru, jer sam tamo igrao i 1961. godine sa mladom reprezentacijom. Bili smo puni samopouzdanja protiv Junajteda jer smo imali odličan tim. Old Traford je bio pun, preko 60.000 ljudi je napravilo nezapamćenu buku na tribinama. Imali smo velikane pozadi - Velibora Vasovića, Milutina Šoškića i mog kuma Branka Rašovića, koji je tada dobio nadimak Div sa Old Traforda. Izgubili smo 1:0, ali i prošli u finale. Nisam pesimista ni pred sutrašnji meč. Pokazali smo u Beogradu da možemo da se nosimo sa njima - optimista je počasni predsednik Partizana, koji otkriva i anegdotu iz krojačke radnje u tadašnjem centru tekstilne industrije na Ostrvu.

- Šetali smo gradom Branko i ja i kupovali smo štofove za odela, jer u to vreme odela se nisu kupovala, već su se šila. Engleska je oduvek bila mesto gde su se proizvodili najbolji štofovi i iskoristili smo priliku da odemo da to kupimo - otkrio je legendarni golman crno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Prštaće na Old Trafordu: Zoran Tošić i Markus Rašford

ČUPANJE BESTA

Ivan i Branko su pet godina nosili zajedno crno-beli dres i okumili se, a fantastični defanzivac vodio je bitke sa Džordžom Bestom, Bobijem Čarltonom i ostalim asovima "đavola" pre 53 godine.

- Za većinu nas stadion bez atletske staze predstavljao je novinu i pamtim da je toliko bila glasna publika na Old Trafordu da često nismo mogli da čujemo zvuk sudijine pištaljke. Ipak, dobro smo se snašli. Sećam se da je Best u Beogradu bio toliko brz da ga je Ljubomir Mihajlović u jednoj akciji jurio, povukao za kosu na 35 metara od gola i oborio na zemlju. Prošao je sa žutim kartonom, a Velšanin nije igrao u revanšu. Nismo se tada plašili Engleza, pa i ovaj tim Partizana sutra uveče mora da veruje u sebe i da može da iznenadi favorita - kaže Rašović za naš list.

Lindzi Lohan gazdarica Junajteda?

Kontroverzna američka glumica Lindzi Lohan (33) mogla bi da postane vlasnica Mančester junajteda ukoliko njen ljubavnik saudijski milijarder Muhamed bin Salman el Saud (34) uspe u nameri da se domogne velikana sa Old Traforda. Britanski mediji čak spekulišu da je princ iz Rijada već u tajnosti postao vlasnik "crvenih đavola", pa će tako Njujorčanka koja je poslednjih godina poznatija po skandalima sa narkoticima i alkoholom nego po filmskim ulogama gazdovati Polu Pogbi, Nemanji Matiću i ostalim asovima Junajteda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading