Bivši selektor Srbije na klupi evropskog velikana!

Autor:

Sport

30.10.2019

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat definitivno biće novi trener fudbalera Fejenorda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dik Advokat

Advokat je danas potvrdio da više neće raditi kao analitičar na jednoj od televizija u Holandiji komentarišući dešavanja u Ligi šampiona.


- Uvek sam komentarisao sa zadovoljstvom, ali su ljudi iz Fejenorda izrazili želju da prekinem rad na televiziji - rekao je Advokat, prenose holandski mediji.

Advokat će da nasledi Japa Stama nakon što je podneo ostavku zbog ubedljivog poraza u derbiju od Ajaksa (4:0), ali i lošeg starta sezone i tek 12. mesta na tabeli Eredivizije.

Iskusni 72-godišnji trener bio je bez angažmana od kraja prošle sezone kada je napustio Utreht.

Holandski stručnjak, koji se kao selektor Srbije zadržao samo četiri meseca i lošeg starta u kvalifikacijama za EURO 2016, vraća se u klub iz Roterdama gde je pre tri godine radio kao savetnik tadašnjem treneru Ðovaniju van Bronhorstu.


Advokat je vodio veliki broj reprezentacija i klubova, između ostalih Holandiju, Belgiju, Rusiju, PSV, Rendžers, Zenit, Fenerbahče...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading