Atletski šampion iz Užica osvaja ski stazu - Miloš Zarić je sportista najjačeg borbenog duha

Autor:

Sport

30.10.2019

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užice i okolina dali su veliki broj sportista od Radomira Antića, Olivere Jevtić i Nemanje Vidića, pa do Tijane Malešević. Međutim, kada se spomene paraolimpijski sport asocijacija je samo Miloš Zarić, prvi naš sportista koji je učestvovao i na letnjim i na zimskim paraolimpijskim igrama.

RepublikaFoto: printscreen
Neverovatno sportsko srce

Srpski atletičar aktuelni je šampion Evrope i sveta u bacanju koplja, bio je vicešampion sveta u bacanju kugle, ali se o tome uglavnom malo govori kada odličje stigne kući i splasne euforija. Međutim, njemu to nije važno jer kaže da se bavi sportom koji voli i poziva sve ljude da se uključe u sport bez obzira da li su su osobe sa invaliditetom ili ne.

RepublikaFoto: printscreen

- Ja sam došao do vrha, voleo bih da mojim putem krenu i drugi naši paratletičari. To nije bio lak put jer kada sam ja krenuo nije bilo ni opreme, ni termina za trening. Sada je situacija znatno bolja, pogotovo u mom Užicu, gradu u kojem dobijamo veliku podršku. Sada su mnogo bolji uslovi, svako može da dođe da trenira, ali mora u svojoj glavi da raščisti zašto je tu. Da li dolazi da bude rekreativac i popuni vreme na po par sati nekoliko dana sedmično, ili želi da postane šampion. Ako je ovo drugo, poslušnost i predanost treningu moraju da budu na prvom mestu, a da li će rezultat doći to će se tek videti. Mi sada u klubu Pora u Užicu imamo dečka koji je takav potencijal da može da baci koplje za svetski rekord. Nadam se da će u tome uspeti - istakao je Zarić.

RepublikaFoto: printscreen

Osim što je govorio o naslednicima u atletici, jedan od naših najboljih paraolimpijaca napominje da ozbiljno radi na tome da potpuno promeni sport. Ljubav prema snegu je prevladala poslednjih godina, a učestvovao je i u disciplini nordijsko skijanje na ZOI u Pjongčangu prošle godine.

- To je najteži sport za osobe u kolicima jer po snegu moramo da se krećemo samo uz pomoć ruku. Međutim, meni je to dodatni izazov zbog čega sam se preorjentisao uglavnom na skijanje. Dodatni motiv mi je to što se na Zlatiboru, koji mi je od kuće pola sata vožnje, pravi biatlon centar gde će za svakog biti prilike da se dokazuje u prvom para-ski klubu. Nadam se da će i u tom sportu uskoro biti medalja za Srbiju - dodao je Zarić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA UŽICA

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading