Ovo će izazvati novi navijački haos u Srbiji: Sudijska komisija analizirala sporne detalje Zvezde i Partizana!

Autor:

Sport

29.10.2019

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Radojičić, predstavnik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, analizirao je sporne situacije u 13. kolu Super lige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
"Večiti" derbi

Najviše pažnje kao i uvek privukle su one situacije koje su viđene na utakmicama Crvene zvezde i Partizana. Zvezda je u Surdulici pobedila radnik sa 5:0, uz dva penala, dok su crno-beli bili bolji od Spartaka u Humskoj rezultatom 4:0 - uz jedan penal.

Radojičić je analizirao meč u Surdulici.

- Ispravna je odluka kod penala za Zvezdu u 5. minutu. Ben je prvi došao do lopte, sklonio je, ali golman ga sapliće i sve je ispravno. I drugi kazneni udarac je bio ispravan. Lopta je pogodila igrača Radnika u ruku. Međutim, sudija nije najbolje video ceo kazneni prostor i da je video možda bi pustio da se igra nastavi. Da je sačekao sekund, dva, bio bi mnogo lepši utisak suđenja, jer bi dozvolio prednost posle koje je Zvezda dala gol - rekao je Radojičić.


Sporna su bila i dva prekršaja Zvezde, odnosno Jovančića kao poslednjeg igrača i Degeneka na sredini. S tim da je Australijanac imao već žuti karton.

RepublikaFoto: Starsport

- Jeste postojao kontakt Jovančića i Makarića, ali igrač Radnika pravi još jedan kontakt i teatralno pada. I da je svirao prekršaj, ne bi mogli da mu zamerimo. Što se tiče Degeneka, on je imao žuti, ali taj prekršaj nije bio za žuti. Bitno je koliko povlačenje traje. Nije svako povlačenje za žuti, jer napad nije obećavajući. Igrač Radnika ne ide kao golu, već ka drugom igraču Zvezde.

Što se tiče meča u Humskoj i spornih situacija, član Sudijske komisije kaže da je sve bilo čisto.

- Kod prvog gola Partizana se radi o santimetrima, a ukoliko postoji određena dilema onda se prednost daje napadačima. Mislim da je ovde sve regularno kod gola Partizana, jer mi se čini da su bili u liniji. Penal za Spartak nije bio na isteku pola sata, jer nije postojala namera. Jeste igrač Spartaka pao, ali je Sadik bio jači u duelu - rekao je Radojičić i potvrdio i to da je bio čist penal za crno-bele u drugom poluvremenu, kao i da nije bilo ofsajda kod trećeg gola Partizana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading