Redsi posle preokreta srušili Pevce: Liverpul bolji od Totenhema, Salah doneo pobedu iz sumnjivog penala!

Autor:

Sport

27.10.2019

18:32 >> 18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula pobedili su Totenhem na Enfildu u derbiju 10. kola Premijer lige posle preokreta rezultatom 2:1 i tako ostali jedina neporažena ekipa u prvenstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dele Ali i Mo Salah

Šampion Evrope je dominirao u reprizi prošlosezonskog finala Lige šampiona sve vreme, imao 70 odsto poseda lopte i 13 šuteva u okvir gola, naspram samo jednog Spursa, ali je do slavlja došao tek posle zaostatka na poluvremenu.

Gosti su poveli već u 50. sekundi srećnim golom Harija Kejna. Hjeon Min Son je šutirao sa distance, lopta se od Dejana Lovrena odbila do stative, a potom pravo na glavu napadača Spursa, kojem nije bilo teško da je vrati u praznu mrežu.

Sredinom prvog poluvremena, domaći su imali nekoliko odličnih šansi u svega tri minuta. Pokušavali su Firmino, Aleksander-Arnold, Robertson i Van Dajk, ali je Gazaniga činio čuda na golu.

Argentinac je tada bio nepremostiva prepreka, ali je u 52. minutu morao da vadi loptu iz mreže. Ubačenu loptu na dalju stativu, kapiten Crvenih Henderson je volej udarcem sproveo u dalji ugao za veliko slavlje na Enfildu.

Bolji igru tokom svih 90 minuta, Liverpul je krunisao pobedonosnim golom u 75. preko Mohameda Salaha iz jedanaesterca.

Čini se da je sudija Entoni Tejlor doneo veoma diskutabilnu odluku. Mane se upleo u Orijeove noge i pao, a arbitar je pokazao na belu tačku.

U međuvremenu, Totenhem je jedini put zapretio preko Sona, koji je pobegao Lovrenu, predriblao Alisona i pogodio prečku.

Redsi u sledećem kolu gostuju Aston Vili, dok Totenhem, koji je sad 11. na tabeli sa 12 poena, gostuje Evertonu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading