Morao sam da precrtam Luku, on se pita oko povratka!

Autor:

Sport

28.10.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković (67) rešio je da u intervjuu za Srpski telegraf razbije zid ćutnje o slučaju "Luka Jović", kog je precrtao nakon što je napadač Reala samoinicijativno napustio nacionalni tim posle meča s Portugalom pred put u Luksemburg. Kormilar "orlova", koji je predugo u ovom poslu, gostujući na našem štandu na Sajmu medija, odgovarao je na brojne goruće teme, od uvređenog Jovića preko Zvezde i Partizana u Evropi pa sve do one najvažnije koja se tiče odlaska Srbije na EVRO 2020. godine.

RepublikaFoto: E-STOCK
Selektor Ljubiša Tumbaković otvoreno o mnogim stvarima u vezi reprezentacije

Afera Luka Jović potresla je reprezentaciju, ali i javnost. Šta se tačno dogodilo i ima li šanse da se Luka vrati u tim?

- Vi ste tek posle mesec i po dana saznali problem koji se napravio oko njega. Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju, takođe i patriotska odgovornost, a ja to pratim jer je deo mogo posla. Moja odgovornosti i zaduženje. Luka je sa jedne strane mlad momak, ali sa druge strane, iza njega je šest, sedam godina profesionalne karijere. I u jednom takvom profesionalnom odnosu postoje kriterijumi kojih svaki igrač mora da se drži. U situacijama kao sto je ova sa Jovićem ja postupam profesionalno i logično isključio sam ga iz tima - iskren je selektor "orlova."

Da li ste razgovarali o njegovom povratku i da li će do njega doći?

- Šta će dalje da se desi, zavisi samo od Luke Jovića. Od njegovih nastupa u Realu i od kvaliteta njegovog učešća na tim utakmicama. I najvažnije od toga kakav će pristup ubuduće da ima prema reprezentaciji i kolektivu - rekao je Tumbaković.

RepublikaFoto: Uefa.com
Luka Jović

Može li Srbija preko baraža na EVRO?

- U novembru imamo dve utakmice protiv Luksemburga i Ukrajine kojima treba rezultatski da odgovorimo. Postoji i tračak nade, a to je taj Portugal koji je izgubio u Ukrajini i sada ide u Luksemburg. Daleko realniji je mart mesec i taj baraž - istakao je popularni Tumba.

Raduje het-trik Mitrovića. Usudili bismo se da kažemo da je Mitar u životnoj formi?

- Mitrovićev het-trik za mene nije iznenađenje. Pratim ga od njegovih početaka u Partizanu, on je momak koji zna šta hoće, poseduje talenat i puno ulaže u sebe. Uskoro ga vidim u mnogo većem klubu i, naravno, očekujem da uspehe prenese i u reprezentaciju - jasan je iskusni stručnjak.

RepublikaFoto: fss.rs
Aleksandar Mitrović

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kako ocenjujete nastupe Zvezde i Partizana u Evropi?

- Kada je Zvezda u pitanju, videli smo želju protiv Totenhema, a rezultat nije u skladu sa onim što smo videli! Mada, na kraju se samo to i broji. Kod Partizana smo videli negativan ishod, ali nadmoć na terenu nad Mančesterom - završio je Tumbaković.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Očekujem eksploziju Radonjića!

Koga biste izdvojili od igrača da je dao primer svojim partijama, a da nije standardan u svom timu?

- Nemanja Radonjić je napravio ozbiljan pomak kada je njegova forma u pitanju. Zahvaljujući partijama koje je dao protiv Luksemburga, konkretno, gde je u drugom poluvremenu preporodio i našu reprezentaciju, forma mu je skočila i u klubu. Ovo sto sada pruža je za očekivati, ali to je mnogo malo u odnosu na njegov potencijal. Od njega se tek očekuje - rekao je Tumbaković.

Nemanja Radonjić u dresu Olimpika iz Marseja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading