Ni Klasiker nije što je nekada bio: Tadić kapitenski pakovao, Ajaks razbio Fejnord!

Autor:

Sport

27.10.2019

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je to Čelsi pre nekoliko dana u Ligi šampiona uspeo, Fajenord večeras nije. Nije ima šansu. Jap Stam nema kalibar fudbalera sposoban da zaustavi kapitena Ajaksa Dušana Tadića koji je još jednom sjajnom partijom obesmislio instituciju Klasikera u Holandiji. Šampion je bio surov prema velikom rivalu, spakovao mu poker golova u prvom poluvremenu i poslao u Roterdam da nastavi da uči - 4:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sjajno sarađuju Zijeh i Tadić

Uplašili su se najtvrdokorniji navijači Fajnorda da im se ne ponovi onih 0:10 iz oktobra 2010. godine protiv PSV Ajndhovena, ali su možda Kopljanici i sami povukli ručnu u nastavku svesni da su uništili rivala.

Nije se znalo odakle duva promaja u odbrani Fajenorda, a čim je Tadić u drugom minutu spojio Zijeha sa golom videlo se u kom smeru ide utakmica.

Već u sedmom bilo je 2:0 za domaćina, a strelac Argentinac Taljafiko. Dominirao je Ajaks, igrao tečan fudbal koji mu je nedostajao pre nekoliko dana protiv Plavaca, a kapiten i najbolji igrač ponovo se našao u centru pažnje u 37. minutu kada je namestio gol Davidu Neresu. Talentovani Doni Van de Bek stavio je tačku u 40. minutu na centaršut mladog desnog beka Desta.

Ništa užasni Fajnord nije mogao danas. Imao je sreću u drugom poluvremenu da Zijeh i mladi Van de Bek (imao tri zicera) nisu uspeli da matiraju golmana Vermera, ali i poraz od 4:0 dovoljno je ponižavajuć, pogotovo ako uzmemo u obzir da su šutirali na gol rivala tri puta (jednom u okvir).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading