Crno-bele čeka pakao: Strašni AZ pregazio PSV u sred Ajndhovena!

Autor:

Sport

27.10.2019

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jednom od derbija 11. kolo Eredivizije AZ Alkmar je u Ajndhovenu naneo ubedljiv poraz PSV-u 4:0.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri AZ Alkmara

PSV je bio izuzetno oslabljen u ovom meču – zbog povreda nisu igrali Malen, Bergvajn i Ihataren, a suspendovani su bili Firgever i Hendriks. Zaigrao sa Mark van Bomel, dao šansu igračima poput Tomasa i Gutijeresa, time je napravio velike greške.

Rajan Tomas je dobio direktni crveni karton u 22. minutu, a AZ Alkmar je strpljivom igrom koja ih nije krasila prethodnih sezona sačekao svoje šanse i stigao do vođstva od 2:0 u prvom poluvremenu. Oba gola dao je u razmaku od 90 sekundi 18-godišnji Majron Boadu, koji je postao najmlađi igrač u istoriji Alkmara sa dva gola na gostovanju.

Rival Partizana u Ligi Evrope dominirao je tokom cele utakmice, a Svenson je potvrdio pobedu u 71. minutu, da bi De Vit postavio konačni rezultat pet minuta kasnije.


Ovo je prvi poraz kod kuće PSV-a u Erediviziji još od 18. septembra 2016. godine, kada su poraženi od Fejenorda 1:0, a najubedljiviji poraz kod kuće u ovom veku doživeli su od Vitesea i Tventea (po 6:2) i od Ajaksa 2007. godine sa 5:1.

To je treći meč u nizu bez pobede i datog gola za PSV, pa se Van Bomelu ozbiljno drma stolica. AZ i PSV sada imaju po 23 boda na drugoj i trećoj poziciji, a prvi je Ajaks sa 26 bodova i mečom manje.

Herenven i Groningen remizirali su 1:1, dok je Utreht dobio Spartu u gostima 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading