SRAMOTNI ENGLEZI! Britanski novinari kukaju da će biti rasizma na "Marakani", očekuju skandal i ispade u Beogradu!

Autor:

Sport

25.10.2019

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleski mediji su prvo pravili frku i dizali tenziju pred utakmicu Mančester junajteda i Partizana (1:0) u Humskoj, bili su uvereni da će rasizam, a ne fudbal, biti u prvom planu, a pošto im nije upalio prešli su na Totenhem i Crvenu zvezdu i Ligu šampiona (6. novembar, 21.00)

RepublikaFoto: Starsport
Marko Gobeljić protiv Totenhema u Londonu

Počeli su Englezi da pripremaju teren za meč koji se igra za dve nedelje, kada u Beograd dolazi Totenhem.

- Hari Kejn će iskoristiti rasizam iz Bugarske za duel protiv Crvene zvezde u Srbiji - naslov je na Dejli mejlu.

Pošto nisu uspeli da u svoju priču uvuku navijače Partizana, "Grobari" su pobedili, sada će isto pokušati sa pristalicama srpskog šampiona.


Pišu kako je UEFA zabranila navijačima Zvezde da budu na utakmicu protiv Totenhema u Londonu zbog rasizma, ali da je njih 150 ipak bilo na stadionu. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Konstatuju da će Hari Kejn biti Totenhemov ključni čovek u slučaju rasizma na Marakani i da će on predstavljati prvi kontakt sa sudijom u slučaju da se nešto desi. Imao je iskustvo s rasizmom nedavno u Bugarskoj, samo što Srbija nije Bugarska, iako bi oni očigledno želeli da bude. 

Engleski mediji su danima uoči gostovanja njihove reprezentacije u Bugarskoj na sličan način podgrevali priču o rasizmu i na kraju dobili šta su želeli. Skandal i rasistički ispadi su obeležili meč.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Podseća Dejli mejl da će ovo biti povratak Denija Rouza u Srbiju prvi put posle meča u Kruševcu i 2012. godine koji je završen velikom tučom mladih reprezentativaca Srbije i Engleske. Naravno, nisu napisali da je sve zakuvao Rouz koji je potom dobio rasističke uvrede s tribina i to je ujedno i jedini dosad zabeležen slučaj istinskog rasizma na spskim stadionima u međunardonim mečevima.

Podsećanja radi, menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer je pre meča sa Partizanom dobio od engleskih novirana više pitanja o rasizmu nego o fudbalu. Norvežanin je ipak bio korektan, nije želeo potpaljuje vatru, rekao je da veruje Partizanu i treneru Miloševiću. 

Bio je u pravu, crno-beli nisu razočarali. Nismo ni sumnjali, jer Srbi nisu rasisti. Atmosfera u Humskoj je bila sjajna, a Partizanova publika je oduševila Solskjera. 

RepublikaFoto: Starsport
Ole Gunar Solskjer

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading