Poketino: Kupa Argentine je moj san!

Autor:

Sport

23.10.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino dao je intervju za sajt FIFA, pošto je bio uvršten u izbor za najboljeg trenera godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Izmakla mu nagrada

Nagradu je na kraju dobio Jirgen Klop, a Poketino je pričao o uspesima Totenhema u prethodnoj sezoni.

- Prošla godina je bila fantastična, divna za klub i za projekat koji pravimo. Dugačak je bio put i završio se finalom Lige šampiona. Bio je to ogroman uspeh za klub i stigli smo do njega zahvaljujući napornom radu većine ljudi. Igrača, trenera i mnogih koji rade oko njih. Čast je biti i među finalistima za najboljeg trenera, ali trener predstavlja i one koji su napravili fantastičan posao - kazao je Maurisio Poketino.

Bio je upitan i šta su to glavne osobine koje su potrebne da bi se kvalitetno radio trenerski posao.

- Sve je do karaktera, ldierskih sposobnosti, harizme i prirodne energije. Tu leži tajna, u mogućnosti da se saosećaš sa igračima. Posle toga se radi o poštovanju i da igrači shvate način na koji igraš. Kompleksan je sport i igrači moraju da imaju lidera da im pokazuje put sve vreme. Treba im samopouzdanje da veruju da ako nešto kažeš da su blizu uspeha – rekao je Poketino.

On je na kraju naglasio da mu je san da sedne na klupu Argentine.

- Tvoja zemlja je uvek tu. Uvek će Argentina biti u mom srcu, ali tačno je da emocije ne dolaze uvek u pravo vreme. Možda bih želeo da radim taj posao, motivacija je tu ali sada nije pravo vreme. Sada uživam da radim svakodnevno, da budem na terenu sa igračima i trenerima i da imam mečeve svaka tri dana. Teško bi mi bilo da nađem adrenalin koji dolazi kada igraš svake nedelje. Trenutno mi je potreban adrenalin i trebaju mi mečevi na svaka tri dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading