Poketino patio gladan i bos, a sad je milioner!

Autor:

Sport

23.10.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doveo je "pevce" do finala Lige šampiona prethodne sezone, za njega se otimaju najbolji evropski klubovi, Real ga proganja više od godinu dana, ali sva popularnost i slava koji okružuju Maurisija Poketina (47) nikada nisu dozvolili trenerskom magu rodom iz Santa Fea da zaboravi na fudbalske početke. A ti počeci bili su teški, vraški teški za dečaka čijim venama teku argentinska i španska krv.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maurisio Poketino

Poketino, koji po ugovoru sa Totenhemom do 2023. godine zarađuje po sezoni čak 9,89 miliona evra, što ga svrstava na peto mesto najplaćenijih evropskih stručnjaka, odrastao je u ozbiljnom siromaštvu.

- Fudbal sam igrao u polju. Moje patike su imale ogromnu rupu na palcu - podsetio se Maurisio dečačkih dana.

Dok je trenirao u akademiji čuvenog Njuels old bojsa, Poketino je bio prinuđen da spava na krevetima od cementa i neprikladno tankim dušecima. Često je bio gladan, ali je frižider sa hranom noću zaključavan. Sve te muke sadašnjeg trenera premijerligaša nisu pokolebale, naprotiv, naterale su ga da radi još jače kako bi izvukao i sebe i porodicu iz teške bede. Prvi profesionalni ugovor potpisao je već sa 16 godina i na taj konačno mogao da zaradi novac kojim bi prehranio roditelje. Dobru igračku karijeru nadogradio je još boljom trenerskom, koju je započeo pre 10 godina u Espanjolu. Sada je samo nebo granica...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading