Partizan je fabrika talenata: Crno-beli najbolji u Evropi, Ajaks je bivši!

Autor:

Sport

21.10.2019

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav uspeh za srpski sport! Prema analizi Instituta za naučna istraživanja u sportu (CIES) fudbalska škola Partizana pretekla je ove godine čuvenu Ajaksovu prema broju fudbalera koji su ponikli u klubu, a igraju u 31 najboljoj ligi Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Velika nada FK Partizan - Filip Stevanović

Kao i svakog oktobra CIES saopštava spisak klubova koji su ''dali'' najviše svojih igrača u najjače lige Evrope.

Partizan je napravio veliki pomak u poslednje dve godine. ''Zemunelo'' je 2017. bio 13. mesto Evrope u kojem se pravi najviše igrača za top lige starog kontinenata. Usledio je veliki napredak za čak deset mesta, da bi ove godine Partizan iskočio na prvo mesto sa 75 fudbalera.

Foto: printscreen: football-observatory.com

Prošle godine su imali 69 igrača u 31 najjačoj ligi Evrope, a ove godine su pobedili Ajaks za dva igrača.

Drugi srpski klub je Crvena zvezda koja je doživela pad za jednu poziciju koja je ''izgubila'' dva igrača i sa 59 zauzima šesto mesto ove godine.

U top deset je još i Vojvodina na sedmom mestu sa 56 igrača, dok je u najboljih 20 i Rad na 18. mestu sa 42 fudbalera.

Međutim kada se lista zemalja smanji i u obzir uzmu samo lige petice (Engleska, Italija, Nemačka, Španija i Francuska), tu nema srpskih klubova pri vrhu.

Tu ''kolo vodi'' Real Madrid koji ima 39 fudbalera u najjačim ligama, što je za tri više od prošle godine. Barselona je zadržala svojih 34 i nalazi se na drugom mestu koji je prošle godine držao Lion sa 35 međutim, ove godine imaju pet manje pa su pali na treće mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading