FIFA 20 preskočila Zvezdu i Partizan!

Autor:

Sport

21.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je eliminacijom švajcarskog Jang bojsa krajem avgusta obezbedila drugo uzastopno učešće u Ligi šampiona, dok su u to vreme fudbaleri Partizana izbacili norveški Molde i plasirali se u Ligu Evrope, ali i pored tih uspeha večitih rivala nema u novom izdanju popularne video-igre FIFA 20.

RepublikaFoto: Starsport
Nema ih u igrici... Fudbaleri Partizana i Zvezde

Iako kanadska kompanija "Elektronik arts" poseduje ekskluzivna prava na oba UEFA klupska takmičenja, ona nije uvrstila crveno-bele ni crno-bele u najnoviju fudbalsku simulaciju, koju radi pod patronatom Svetske kuće fudbala. Da problem bude još veći, FIFA 20 je izostavila iz opcija i nacionalni tim Srbije, te mnogobrojni strastveni ljubitelji ove video-igre iz naše zemlje ne mogu da u njoj uživaju u potpunosti. Zbog čega je to tako, Srpski telegraf je pokušao da sazna od višegodišnjeg direktora marketinga Crvene zvezde Gorana Broćića (43), koji za naš list rešava dilemu koja muči mnogobrojne gejmere u nas.

MALO TRŽIŠTE

Čovek koji punu deceniju vodi marketinški sektor u najtrofejnijem srpskom klubu za naš list otkriva zbog čega "Delije" neće moći da sa Zvezdom igraju protiv Bajerna, Totenhema i Olimpijakosa.

- Zvanično obrazloženje, odnosno dopis, glasi da Srbija kao zemlja nije zastupljena na Plestejšn mreži (PlayStation Network), te shodno tome u novom izdanju čuvene video-igre FIFA nema našeg kluba iako je učesnik Lige šampiona, kao što nema ni Partizan, ali ni reprezentacije Srbije. Dakle, nije postojala mogućnost da se jedan od timova pojavi na igrici, a druga dva ne, već smo deo istog paketa. Pretpostavljam da im mi marketinški, ali i finansijski kao malo tržište, ipak nismo dovoljno primamljivi - analizira Broćić za Srpski telegraf.

BIĆE BOLJE

Da nije sve tako crno, Broćić je potvrdio saopštivši da bi konkurentska fudbalska simulacija mogla da uskoro uvrsti prvaka Srbije.

- Postoje dobre naznake da će japanska kompanija "Konami" u svojoj video-igri PES imati Crvenu zvezdu možda već dogodine, pa će naši navijači moći da kao i ranije biraju svoj omiljeni tim - otkrio je prvi čovek marketinga kluba sa Marakane dobre vesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading