Veče sumnjivih penala na Marakani: Gobeljić "slomio" Rad za pobedu pred putovanje u London!

Autor:

Sport

18.10.2019

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je savladala Rad rezultatom 3:1 u malom gradskom derbiju na stadionu Rajko Mitić u okviru dvanaestog kola Linglong Tire Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Crvena zvezda je savladala Rad i ostala na prvom mestu domaćeg prvenstva

Već u 4. minutu prva prilika na utakmici, neočekivano hrabar početak fudbalera Rada. Malo je falilo da Darko Bjedov zakači loptu i ozbiljno ugrozi Zorana Popovića.

Samo tri minuta kasnije, Crvena zvezda dolazi do gola i vođstva od 1:0. Tomane je šutirao, golman Marković je odbranio, a na odbitak je natrčao Milan Pavkov i iz prve prave šanse doveo domaćina do vođstva.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Pavkov je postigao prvi gol na utakmici

U 12. minutu utakmice, novi pokušaj Milana Pavkova, ali znatno lošiji nego pre pet minuta. Najbolju šansu je Rad imao u 19.minutu. Centrirao je Branislav Milošević, a mladi fudbaler je pokušao iz prve na drugoj stativi, međutim lopta je otišla pored gola.

Pet minuta kasnije, nova prilika za goste sa Banjice. Ilić je bio sam na drugoj stativi, ali je nešto sporiji prijem iskoristio Rodić, koji je pomogao da lopta dođe do Popovića.

Videli smo mali period mirnije igre, a potom je u 35. minutu usledila neobična situacija pred golom Rada. Golman "građevinara" Marković je napucao svog saigrača i lopta je otišla u korner. Šutirao je Pavkov nakon ubačaja iz kornera, ali lopta odlazi preko gola.

Četiri minuta kasnije, sudija Maksimović je doneo pogrešnu odluku. On je dosudio penal u korist domaćina, iako je bilo očigledno da je Milan Rodić iscenirao prekršaj. Precizan sa jedanaest metara, bio je kapiten crveno-belih, Marko Marin za 2:0.

Uvodnih desetak minuta drugog poluvremena protiču u laganijem ritmu. Zvezda želi treći gol ne bi li stavila tačku na meč, a Rad kao da se predao.

U 65. minutu penal za Rad. Živković je uposlio Bjedova, a ovaj je stigao pre lopte od Popovića koji ga je srušio pa sudija nije imao dilemu. Precizan sa jedanaest metara bio je štoper gostiju, iskusni Milan Perendija.

Crvena zvezda je odmah nakon gola gostiju, imala priliku za pogodak, ali Marin nije na lep način završio akciju koju je i sam započeo.

U 72. minutu je Van la Para zamenio Tomanea i samo par sekundi u prvom kontaktu sa loptom, šutirao pored gola.

RepublikaFoto: Starsport
Velika borba vodila se prilikom svakog prekida

Domaćin u 76. minutu dolazi do 3:1! Nakon pasa Marina, Marko Gobeljić se odlično snašao i u dalji ugao prevario golmana Markovića.

Samo dva minuta kasnije, pokušao je i Mateo Garsija, ali Marković na drugoj stativi sjajno interveniše.

Prvu ozbiljnu priliku nakon ovih šansi videli smo u 83. minutu. Van la Para je šutirao iz daljine, ali je Marković uhvatio živu loptu.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marin

Na dva minuta do kraja utakmice, Mateo Garsija je ustupio mesto Veljku Simiću.

U finišu susreta, Kasalica je pokušao da proigra Bjedova, ali je odbrana Zvezda bila na jednom odličnom nivou.

RepublikaFoto: Starsport

Crvena zvezda će u domaćem prvenstvu sledeći susret imati protiv Čukaričkog. U pitanju je odložena utakmica 6. kola. Sa druge strane, Rad će narednog vikenda na Banjici dočekati, vicešampiona Srbije, Radnički iz Niša.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading