(VIDEO) Istinita priča o fudbalu koju morate pogledati!

Autor:

Sport

18.10.2019

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal zabavlja milione. Mnogi dečaci maštaju o tome da jednog dana zaigraju u najvećim klubovima Evrope, da dele autograme, budu popularni i daju gol pred punim tribinama... Talenat nije dovoljan da bi se uspelo u svetu sporta. Postoji floskula da su nekada siromašni igrali za bogate dok je danas obrnuto.

RepublikaFoto: Veljko Petrović
Ilustracija

Ipak, mi biramo da gledamo Mesija, Ronalda, Nejmara i ostale velike zvezde. Fokus medija je na njima, što zbog kvaliteta, što zbog većeg profita. U nižim ligama, kaže se da igraju "kostolomci", retko gde ćemo naći izveštaj sa utakmica...

Zato vam predstavljamo kratku priču o tom fudbalu koji je tu pored nas, ali ga ne primećujemo.

- Pripremajući ovu epizodu, uočio sam da u nižim ligama Srbije, pretežno igraju momci koji su u svojim ranim dvadesetim godinama i koji i dalje sanjaju velike karijere. Iskreno im želim da veliki broj njih dođe do cilja, ali realno gledano neko mora da ostane i u domaćim ligama. Zbog toga sam pronašao Nemanju, želeći da čujem motive zbog kojih i dalje izdvaja vreme da bi "jurio za loptom", gore navedene stvari otpadaju. Njegov motiv je najvredniji i najvažniji, barem po mom shvatanju života, ne treba juriti slavu nego sreću - rekao je autor emisije Vukašin Grozdanić.

Sport usađuje prave vrednosti u čoveka, ne može svako da se izbori za karijeru profesionalca, uglavnom vidimo samo uspeh ali ne i ono što se dešava iza kulisa.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading