Miha s temperaturom 40 napada Juve i Ronalda!

Autor:

Sport

19.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanskoj javnosti, bivšim saigračima, saradnicima i fudbalerima koji sarađuju sa Sinišom Mihajlovićem (50) ponestaje pravih reči da opišu kakav je borac srpski trener.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Miha će uprkos borbi sa leukemijom voditi ekipu Bolonje na najtežem mogućem gostovanju u italijanskom fudbalu. Klub sa "Renato Dalare" gostovaće u 8. kolu Serije A u subotu (20.45) osmostrukom uzastopnom prvaku Italije Juventusu, predvođenom najboljim fudbalerom današnjice Kristijanom Ronaldom.

SNAŽAN UTICAJ

Neće ga u tome sprečiti ni temperatura od 40 stepeni, pod kojom svakodnevno učestvuje u radu tima, a to je za medije na Čizmi, otkrio je nekadašnji napadač Juvea, a sada šef skauting-službe Bolonje Marko di Vajo.

- Mihajlović je zaslužio Zlatnu klupu zbog snažnog uticaja na fudbal i društvo, pečata koji je ostavio u prethodnih nekoliko meseci, ali i načina na koji se bori svakog dana. Čak i kada ima temperaturu 40, čak i kada je iscrpljen od terapija, on je uz nas. Uvek - izjavio je Di Vajo.

Miha je uspešno završio drugi ciklus lečenja i vratio se u sportski centar Bolonje kako bi bio što više uključen u rad ekipe. Di Vajo je podvukao da njegov način komunikacije sa igračima samo dodatno podiže moral ekipe.

- To što on radi je svetska klasa! Šalje veliku nadu ljudima širom sveta sa problemima koji su slični njegovim... Stvar je u tome što on ne krije ništa i potpuno otvoreno govori o svemu. Nikada ne propušta sastanke stručnog štaba, radi i preko video-linka, odrađuje treninge čak i kada nije u punoj snazi ili ga lomi teret lečenja. Uvek pozove igrače da im kaže nekoliko reči, da ih motiviše, ali mi primećujemo da ga sve to čini još jačim, što je zaista posebno. Svaka njegova reč u igračima budi veliku reakciju - ispričao je Di Vajo.

DAMA MU NE LEŽI

Mihajlović ne može da se pohvali dobrim skorom protiv Juventusa. Na 16 utakmica protiv "stare dame" upisao je 10 poraza, pet remija i svega jednu pobedu. Bilo je to u sezoni 2009/10, kada je sa Katanijom slavio u Torinu sa 2:1. Navijači Bolonje neće imati ništa protiv da isto čudo ponovi i u subotu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Tutosport: Dobro došao, Siniša!

Mihajlović je povratkom u svakodnevni sistem rada izazvao veliku pažnju italijanskih medija, pa ga je tako Tutosport stavio na naslovnu stranu zajedno sa trenerom Juventusa Mauricijom Sarijem i sportskim direktorom bjanko-nera Pavelom Nedvedom.

- Dobro došao, Siniša. U subotu igraju Juventus i Bolonja, Mihajlović je na treningu sa svojim timom, a u Torinu će se sresti sa starim prijateljem Sarijem i, kako kaže, "mladim bratom" Nedvedom - stajalo je na naslovnoj strani Tutosporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading