HRVAT BOBAN OTVORIO DUŠU: Srbi su moji prijatelji

Sport

20.09.2017

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je čak 27 godina, ali incident na Maksimiru uoči utakmice Dinamo - Crvena zvezda se i dalje ne zaboravlja.

RepublikaFoto: Emil Vas
Trenutak kada Boban udara policajca na meču Dinamo - Zvezda 1990.

Legenda hrvatskog fudbala Zvonimir Boban udario je policajca tokom nemilog događaja koji je prethodio raspadu Jugoslavije.

- To je bio znak otpora režimu i borbe za slobodu. Bili smo godinama ugnjetavani, a bili smo mladi i borili smo se za ideale. Moj potez je protumačen kao napad na državu, ali je isti taj policajac prethodno pretukao mlade ljude - otkrio je Boban, a onda se osvrnuo i na Srbe:

- Svi oni ljudi koji su se tog dana branili su simboli. To je bio ustanak svih. Ali ja sam bio Boban, Dinamova desetka, to je bila razlika. Borio sam se protiv sistema, a ne Srba. Kako bih kada sam imao prijatelje Srbe, igrao sa njima u istom timu.

S jedne strane, Zvonimir je zahvalan bogu što su odnosi između Srba i Hrvata sve bolji, a sa druge...

- Da li sam sanjao da slušam hrvatsku himnu? Jesam. Da li sam hrvatski patriota? Jesam. I za Jugoslaviju sam davao sve od sebe. Nisam nikad delio ljude, oni koji to rade su idioti - jasan je Boban, nekadašnji as Dinama i Milana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading