PREDSEDNIK FSS I GRADONAČELNIK SINIŠA MALI OBEĆALI: Nacionalni stadion biće gotov do 2020. godine!

Sport

19.09.2017

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd postaje metropola! Izgradnja nacionalnog stadiona počinje u drugoj polovini sledeće godine i moći će da primi 60.000 gledalaca, a očekuje se da bude završen krajem 2020. godine.

RepublikaFoto: fss.rs
TOP: Ovako će izgledati dom "orlova"

To je epilog jučerašnjeg sastanka u Starom dvoru kom su prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, kao i predstavnici projektantske kuće "Fennjick Iribarren Arćitects" koja će se baviti izradom projekta za izgradnju Nacionalnog stadiona.

 

Čak 60.000.000 evra vredeće velelepni objekat, gotovo sigurno lokacija će biti u naselju Ivana Ribara na Novom Beogradu zbog puteva i blizine aerodroma i hotela, a pominju se i Makiško polje kod Čukaričke padine i Železnik, saznaje Srpski telegraf.

VELIKI ZAHTEVI

Grad Beograd, zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije, formiraće posebno radno telo koje će se baviti samo izgradnjom stadiona.

- Svake godine se suočavamo sa sve većim zahtevima kad je reč o funkcionalnosti stadiona i kriterijumima za organizaciju utakmica u kvalifikacijama za svetska ili evropska prvenstva. Ne treba zaboraviti da od iduće godine počinje i novo reprezentativno takmičenje - Liga nacija - počeo je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, a potom otkrio i surovu realnost:

60 miliona evra vredeće nacionalni stadion

- U odnosu na standarde stadiona širom Evrope, mi smo, nažalost, daleko iza, i to moramo da promenimo. Izgradnja novog stadiona jeste neophodnost u odnosu na to kako se razvija fudbal. Hvala gradu Beogradu, državi i UEFA, koji će učestvovati u realizaciji ovog projekta, u koji će FS Srbije uložiti maksimum sopstvenih kapaciteta i mogućnosti u svakom smislu - rekao je Kokeza.

RepublikaFoto: fss.rs
Stari dvor: Sastanak čelnika FSS, gradske vlasti i projektantske kuće

CILJ FINALE LŠ

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otkrio je i kada će sa reči preći na dela.

- Lokacija još nije definitivno određena, a nakon što bude, kreće se u fazu projektovanja, a potom i izgradnje polovinom 2018. godine - istakao je Siniša Mali, a potom otkrio sve pogodnosti koje će doneti stadion:

- Naš cilj je da u Beogradu jednog dana bude održano finale Lige šampiona ili Lige Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading