Ljudina Sadio Mane: Šta će mi 10 ferarija i avioni, lepše je da pomažem ljudima

Autor:

Sport

17.10.2019

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih fudbalera Liverpula Sadio Mane prisetio se siromaštva kao dečak u Senegalu i poručio da ga je život naučio da bude ponizan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Veliki humanitarac!

On je otkrio da je u detinjstvu često gladovao i da sada, kada ima mnogo novca kao vrhunski fudbaler, neće da ga iskoristi za veliki luksuz.

- Zašto bih sada imao 10 ferarija, 20 dijamantskih satova ili dva aviona? Šta bi te stvari učinile za mene i svet? Bio sam gladan, zato sam morao puno da radim na terenu. Prošao sam teško vreme, igrao bosonog fudbal, a nisam imao ni obrazovanje. Sada, zahvaljujući fudbalu, mogu mnogima da pomognem - rekao je Mane za senegalski "Nsemwoha".

Mane je već u domovini finansijski pomogao da se sagrade škole i stadioni, ali i porodicama u ekstremnom siromaštvu.

Okrio je i da daje novac za 70 porodica u veoma siromašnom regionu Senegala.

- Ne želim da pokazujem luksuzne automobile, putovanja i avione. Preferiram da neki ljudi dobiju malo onoga što mi je život pružio - zaključuje 27-godišnji krilni napadač prvaka Evrope.

Mane je prošle sezone dao veliki doprinos na terenu Liverpulu za osvajanje trofeja Lige šampiona, a i ove je sjajno startovao u svih osam pobeda u Premijer ligi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading