Španci se izvukli u nadoknadi, Rumuni ispustili pobedu, Švajcaska upisala važnu pobedu!

Autor:

Sport

15.10.2019

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci Švedske bili su blizu velike pobede nad Španijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je gol Rodriga u drugom minutu nadoknade uticao da se "crvena furija" raduje plasmanu na EURO.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Švajcarske

Španija je zlata vrednim bodom u Stokholmu stigla do 20. boda u grupi i sada je sa pet više od drugoplasirane Švedske praktično već zakoračila ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, dok će u poslednja dva kola ova skandinavska reprezentacija biti bitku sa Rumunima za drugo mesto.

Markus Berg je 50. minutu doneo veliku radost Švedskoj, ali je Rodrigo zaledio stadion u Stokholmu.

Gorko iskustvo osetili su na svojoj koži i Rumuni koji su sve do drugog minuta nadoknade vodili protiv Norvežana golom Mitrite u 62. minutu, ali je hladan tuš u Bukureštu režirao Solrot u drugom minutu nadoknade.

Značajnu pobedu u grupi D ostvarili su reprezentativci Švajcarske koji su u Ženevi nadigrali lidera na tabeli selekciju Republike Irske i sa 2:0 napravili trougao koji će se u poslednjih četiri kola boriti za Evropsko prvenstvo (uz ove dve selekcije tu je i Danska).

Pobedu domaćem timu obezbedili su Haris Seferović u 16. i Dafi autogolom u trećem minutu nadoknade.

Od ostalih mečeva ubedljive pobede ostvarili su reprezentativci Italije koji su sa 5:0 slavili u Lihtenštajnu uz dva gola Andree Belotija, dok je Izrael sa 3:1 nadigrao Letoniju.

Prava goleada viđena je i u Gibraltaru gde je Gruzija slavila sa 3:2, dok je Grčka trijumfom nad Bosnom i Hercegovinom sa 2:1 srušila snove izabranicima Roberta Prosinečkog da dođu do EURA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading