Crnogorci se ulizivali Šiptarima, a ovi ih tukli!

Autor:

Sport

16.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom - jedan je od citata iz Biblije, ali su ga Šiptari potpuno preokrenuli. U njihovom slučaju je ko tebe hlebom, ti njega kamenom, a na svojoj koži najbolje su to osetili Crnogorci, koji su gostovali lažnoj državi Kosovo u Prištini u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Predigra za meč bila je poseta delegacije FS Crne Gore sa Dejanom Savićevićem na čelu groba pokojnog predsednika FS takozvane države Kosovo i nekadašnjeg igrača Partizana Fadilja Vokrija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači takozvanog Kosova

Time su se Crnogorci ušlihtali domaćinu, nadajući se da će im boravak u Prištini ostati u lepom sećanju. Njima možda i jeste, ali su zato ceh platili navijači "sokolova" koji su bili na stadionu "Fadilj Vokri". Sredinom prvog poluvremena krenula je makljaža na delu tribina na kom je bilo smešteno oko 150 crnogorskih pristalica. Šiptari su ih napali i provocirali skandirajući UČK, odnosno takozvanoj oslobodilačkoj vojsci Kosova. Incident je trajao oko pet minuta, a morali su da intervenišu redari i policija kako bi sprečili dalje sukobe.

Sve to dešavalo se pre prvog gola selekcije Kosova, koji je postigao fudbaler Verone Amir Rahmani u 10. minutu. Domaćini su slavili sa 2:0 (2:0) i na taj način ostali u trci za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Fantomska selekcija sada ima samo bod manje od Češke, koja se nalazi na drugom mestu A grupe iza neprikosnovene Engleske. Ukoliko uprskaju priliku kroz kvalifikacije, fudbaleri samoproklamovane države imaju priliku za plasman na EVRO i kroz Ligu nacija. Kosovo je u poslednje dve godine izgubilo samo jednu utakmicu i to od Engleske na Vembliju (5:3).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading