Haos u Bugarskoj: Premijer traži ostavku predsednika Saveza zbog rasizma!

Autor:

Sport

15.10.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Bugarske Bojko Borisov zatražio je od predsednika fudbalskog saveza Borislava Mihajlova da podnese ostavku. Razlog su rasističke uvrede na račun reprezentativaca Engleske na utakmici kvalifikacija za EURO 2020. u Sofiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Bugarske

Meč na stadionu Levskog je dva puta prekidan u prvom poluvremenu zbog rasistitčkih povika sa tribina, gde su navijači Bugarske isticali nacistička obeležja.

Borisov je osudio ponašanje navijača na stadionu i rekao da je "neprihvatljivo" povezivati bugarski narod sa rasizmom.

- Pozivam Borislava Mihajlova da odmah podnese ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Bugarske. Posle jučerašnjeg sramnog poraza reprezentacije i loših rezultata našeg fudbala, naredio sam prekid saradnje sa FS, uključujući i finansijski, dok se Borislav Mihajlov ne povuče sa funkcije- rekao je Borisov.

Stadion "Vasil Levski" je bio delimično zatvoren zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmica sa Kosovom i Češkom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pre utakmice, Mihajlov se žalio UEFA na "nepravedno brendiranje", pošto se danima pre duela pričalo o strahovima da bi engleski igrači mogli da budu vređani na rasnoj osnovi.

Bivši golman Redinga, Levskog i Ciriha Mihajlov, branio je za Bugarsku na tri svetska prvenstva i član je Izvršnog komiteta UEFA.

Engleska je pobedila Bugarsku 6:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading