Bolesni rasistički gestovi u Sofiji bacili senku na raspodiju Engleza: Kejn otkrio kako su podneli skandalozne uslove u Bugarskoj!

Autor:

Sport

15.10.2019

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka i sramota u Bugarskoj! Utakmica kvalifikacija za Euro 2020 u Sofiji između Bugarske i Engleske ostaće upamćena po dva prekida zbog neprikladnih scena na tribinama, a ne po ubedljivom trijumfu gostiju od čak 0:6.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bugarska vs. Engleska

Domaći navijači su tokom celog meča upućivali rasističke povike prema igračima Engleske, a najveći pik imali su na fudbalera Mančester sitja i jednog od najboljih engleskih fudbalera Rahim Sterlinga.

Već nakon prvog gola Engleza, u sedmom minutu, bugarski navijači su krenuli sa majmunskim kricima upućeni strelcu Markusu Rašfordu. Nakon utakmice oglasio se na svom Tviteru povodom ovih scena.

 

 

Glavni sudija meča, Hrvat Ivan Bebek, prvi put je meč prekinuo u 28. minutu nakon intervencije kapitena gostuju Harija Kejna koji je protestovao zbog uvredljivih povika navijača prema Rahim Sterlingu.

On je na svom Tviter profilu podelio objavu britanskog novinara Pirsa Morgana.

- Prelep gol Sterlinga. Nema slađeg načina naterati navijače bugarske da rasistički vređaju tamnopute engleske igrače i pokazati im tako sav svoj raskošni talenat.

 

 

Nakon upozorenja sa razglasa utakmica je ubrzo nastavljena, ali ne zadugo. Već u 43. minutu Bebek je ponovo povukao igrače sa terena ovog puta nakon intervencije selektora Gereta Sautgejta.

Navijači Engleza nisu ostali ravnodušni prema rasističkim povicima pa su im uzvraćali da su rasističke p****.

Kapiten Engleske Hari Kejn je rekao kako je na poluvremenu bilo razgovora o prekidu utakmice.

- Diskutovali smo i svi smo želeli da nastavimo da igramo. Da je bilo nekih koji to nisu želeli, ne bismo se vraćali. Ovo pokazuje zrelost i karakter svih u timu- rekao je Kejn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading