"Orlovi" teškom mukom pokorili Viljnus: Mitrović dao dva komada, Srbija strepela i savladala Litvaniju!

Autor:

Sport

14.10.2019

18:23 >> 20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije savladali su Litvaniju sa 2:1 u 6. kolu kvalifikacija za EP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Mitrović

"Orlovi" su nakon neubedljive inicijative u prvom poluvremenu, goste "nokautirali" sa dva gola u prvih deset minuta drugog dela meča.

Litvance je "slomio" tandem bivših igrača Partizana, Adem Ljajić je bio dvostruki asistent, a Aleksandar Mitrović dvostruki strelac.

Ljajić je oba puta prošao po desnoj strani kaznenog, do gol-aut linije, a onda odigrao povratnu u peterac.

Prvo je podigao loptu do Mitrovića koji je pobegao svom čuvaru i neometan je zakucao u mrežu, za 0:1 u 49. minutu.

Samo četiri minuta kasnije bilo je 0:2. Ljajić ovaj put gura loptu po zemlji, ona prolazi pored golmana Litvanije, a Mitrović sa rivalom na leđima uspeva da je sprovede u mrežu.

Mitrović je stigao do 31. gola u dresu reprezentacije, sedmog u kvalifikacijama za EP i sedmog na poslednja četiri nastupa za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Radonjić

Ovaj 25-godišnji napadač Fulama je na sedam pogodaka od rekordera nacionalnog tima Stjepana Bobeka.

Ni ovaj put Srbija nije uspela da sačuva svoju mrežu. U 79. minutu Litvanci preko rezerviste Domantasa Kazlauskasa smanjuju na 2:1, da bi u nadoknadi vremena Laukžemis propustio stopostotnu šansu za izjednačenje.

Srbija u narednom kolu kvalifikacija za EURO 2020. dočekuje Luksemburg, 14. novembra, a potom Ukrajinu 17. u poslednjoj rundi.

"Orlovi" imaju samo teoretske šanse da se domognu EP iz ove grupe, ali za to su nam neophodne dve pobede u pomenutim utakmicama, te bar jedan kiks Portugala.

Međutim, trebalo bi da se dogodi čudo pa da se evropski "Selesao" pod vođstvom Kristijana Ronalda "oklizne" protiv Litvanije ili Luksemburga u novembru.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

LITVANIJA - SRBIJA 1:2 (0:0)

II POLUVREME

Kraj meča u Viljnusu. Srbija je upisala pobedu, teže nego što se očekivalo, i tako ostala u trci za plasman na EP.

90+3. minut - Neverovatan promašaj Litvanaca sa samo nekoliko metara od gola Dmitrovića, Srbija je imala mnogo sreće.

90. minut - Laukžemis dobija žuti karton zbog oštrog faula nad Kolarovim.

87. minut - Mitrović je mogao do het-trika, ali je golman Litvanije sjajno odbranio njegov udarac glavom.

85. minut - Poslednja izmena u Srbiji, Gudelj menja Ljajića.

79. minut - Očajan pokušaj Žulpe. U sledećem napadu Kazlauskas postiže GOOOL i smanjuje prednost Srbije na 2:1.

72. minut - Lukić menja Milivojevića, a Kazlauskas Golubickasa.

71. minut - Prete Litvanci posle kornera, ali Dmitrović siguran.

69. minut - Dobar napad Srbije, lepa kombinacija Mitrovića i Radonjića, ali je golman Litvanije odbranio udarac fudbalera Marseja.

64. minut - Laukžemis menja Matulevičijusa. Druga izmena litvanskog selektora.

56. minut - Prva izmena u Litvaniji, Žulpa menja Verbickasa.

53. minut - GOOOOL - Srbija vodi sa 2:0. Ponovo je Ljajić asistirao, a neverovatni Mitrović poslao loptu u mrežu za svoj 31. pogodak u dresu Srbije.

48. minut - GOOOOL - Srbija vodi sa 1:0. Ljajić je sjajno prošao i dao loptu na tacni Mitroviću, a ovaj lagano pogodio i nastavio svoj niz golova u dresu reprezentacije. Ovo je Mitrovićev 30. pogodak u dresu "orlova", pa se sada učvrtsio na šestoj poziciji večne liste strelaca.

46. minut - Gaćinović menja Kostića na startu drugog poluvremena.

I POLUVREME

Kraj prvog poluvremena. Srbija je bila bolji rival, ali je odigrala ispod prosečnih 45 minuta. Moraće naši momci da podignu nivo igre u nastavku ukoliko žele da stignu do nova tri boda i ostanu u trci za plasman na EP.

45+1. minut - Novi pokušaj Mitrovića glavom. Bez opasnosti za gol Litvanaca.

44. minut - Dobar pokušaj Kolarova iz ogromne daljine, ali je golma Litvanije uspeo da ukroti udarac srpskog problema uz manje probleme.

35. minut - Ljajić je pogrešio, a Verbickas je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali je Dmitrović lagano intervenisao. U narednom napadu glavom je probao i Lasickas, njegov šut je završio preko gola.

34. minut - Ponovo je bio nesiguran Dmitrović, i ponovo je Kolarov spasao situaciju.

29. minut - Najbolja prilika za Srbiju, posle sjajnog centaršuta Mitrović je tukao glavom, ali je golman Litvanije izvanredno odbranio.

18. minut - Pokušao je Kolarov udarcem iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, ali je pogodio samo spoljni deo mreže litvanskog gola.

15. minut - Posle dobrog početka, mirna utakmica u Viljnusu.

5. minut - Nesigurna intervencija Dmitrovića, ali srećom, Kolarov je ostao priseban.

3. minut - Prva šansa za Srbiju. Radonjić je uposlio Mitrovića, ali nije uspeo da ugura loptu pored nekoliko fudbalera Litvanije. U narednom napadu još jedna velika prilika za naš tim, ali su se našo fudbaleri spetljali u odsudnom trenutku.

20:45 - Krenula je utakmica u Viljnusu.

20:15 - 

 

19:45 - Sastavi timova.

 

Tumbakovićev tim ostao je samo sa teoretskim šansama za direktan plasman na EURO.

Stoga se Srbija već fokusirala na baraž, odnosno finalni turnir Lige C Lige nacija čiji će pobednik izboriti mesto na EP.

Ipak, nakon minimalne pobede nad Paragvajem u prijateljskom meču u četvrtak u Kruševcu, "Orlovi" žele da nastave niz pobeda i u Viljnusu.

Rival je dobro poznat, jer je Srbija nadigrala Litvaniju u junu u Beogradu 4:1, kao i dva puta u Ligi nacija prošle jeseni.

Međutim, na gostovanju u Viljnusu "Orlovima" nije bilo nimalo lako, Litvanci su propustili nekoliko sjajnih prilika, dok je naš tim slavio pogotkom Dušana Tadića iz penala.

Sada u ekipi nema sjajnog plejmejkera Ajaksa, kao ni Sergeja Milinković-Savića, a na osnovu onoga što smo videli pre nekoliko dana u Kruševcu, glavni adut će biti najbolji strelac ove selekcije Aleksandar Mitrović (29 golova).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading