"Orlovi" teški 318 miliona evra!

Autor:

Sport

15.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentaciji Srbije u fudbalu ne ide baš najbolje u poslednje vreme kad su rezultati u pitanju, ali zato, kad se lova spomene, naša nacionalna selekcija i te kako se dobro kotira.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Specijalizovani fudbalski sajt Transfermarkt.de, koji se bavi procenama vrednosti nacionalnih timova, klubova i igrača, objavio je listu 30 zemalja, rangirajući reprezentacije po ukupnoj tržišnoj vrednosti. Naši "orlovi" zauzeli su solidno 15. mesto, a njihova vrednost je 318 miliona evra. Najveći deo tog kolača vuče as Lacija Sergej Milinković-Savić sa 65 miliona, dok ga Luka Jović prati sa 60 miliona.

Od bivših jugoslovenskih zemalja ispred Srbije je jedino Hrvatska na 14. mestu sa 331 milionom, što je za 13 miliona bolje od naše selekcije. Prvo mesto zauzima Brazil sa vrtoglavih milijardu i 148 miliona evra, što je ogromna razlika u odnosu na Kamerun, koji je 30. sa svega 166 miliona.

Ako je suditi po ovome, naša selekcija bi trebalo da obezbedi učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu, pa se nadamo da će naši momci zaigrati u skladu sa svojim mogućnostima. Bar finansijskih...

RepublikaFoto: Radovan Bibić

Bugarka bodrila "orlove" u Viljnusu

Fudbalere Srbije često prate navijači gde god da igraju po svetu. Ni ovaj put u Litvaniji nije bio izuzetak. Bračni par Bojan (37) i Silvi (39), koji žive u Dablinu, rešili su da pruže podršku "orlovima". On je rodom iz Sarajeva, dok je njegova supruga Bugarka, pa tako imaju dve zemlje za koje navijaju. Njoj je omiljen Aleksandar Mitrović, dok se Bojan odlučio za nekadašnjeg kapitena Ivanovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading