Tumbaković: Sve zavisi od nas, čuda su moguća, ali...

Autor:

Sport

13.10.2019

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković veruje da posle sedam kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, "orlovi" nisu izgubili sve šanse za plasman, koji je ravan čudu, ali koji nije nedostižan...

RepublikaFoto: Starsoirt
Ljubiša Tumbaković

Srbija u ponedeljak uveče gostuje u Litvaniji, pobeda joj je neophodna kako bi matematički ostala u trci za plaman na Evropsko prvenstvo, mada je mnogo realnije da se to učini preko baraža.

Prema rečima iskusnog selektora, čuda u fudbalu se dešavaju, ali ona zavise i od aktera, Srbije u ovom slučaju.

- Da bi se desilo čudo, prvo zavisi sve od nas, moramo mi da dobijemo sve, za početak sutra. Čuda se dešavaju - rekao je Tumbaković.

Primetne su promene u sastavu Srbije iz meča u meč, a popularni Tumba to objašnjava povredama, a ne namernim tumbanjem.

- Od saopštavanja spiska do okupljanja prođu dve nedelje. Dese se neki spoljni faktori, povrede se Maksimović, pa Tadić, pa u Kruševcu nije mogao da igra Milenković ni Filip Kostić... I onda dođe takmičarska utakmica gde je nama bitan rezultat bez obzira na stanje na tabeli. I onda se stekne utisak da mi menjamo puno igrača, a ne menjamo - nastavio iskusni selektor.

Bivši trener Partizana je dva puta slavio sa Crnom Gorom protiv Litvanije, ali za njega to nije reč o istom protivniku.

- Istina je da smo u Ligi nacija igrali ta dva meča, ovde 4:1 i 2:0 u Podogrici. Ali odnos snaga nije bio tako ubedljiv, pošteno da kažem. Gledao sam preksinoć Ukrajinu protiv Litvanije i video da je to nešto sasvim novo. Ekipa sa idejom, koja lepo igra, organizovano i borbeno -istakao je Tumbaković.

On ističe da igra Srbije ne zavisi samo od naših igrača već i od protivničkih.

- To su trendovi savremenog fudbala i mi se kroz treninge i utakmice trudimo da se tome približimo. Ne zavisi samo od nas nego i od protivnika. Ali detalji, koji karakterišu takav način igre, nadam se da će biti prisutni kod nas i sutra na utakmici - zaključio je selektor reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading