Španci ispustili pobedu, "zeleni" Italijani se namučili protiv Grka!

Autor:

Sport

12.10.2019

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci Italije izašli su na teren u susretu kvalifikacija sa reprezentacijom Grčke umesto u tradicionalno plavim u - zelenim dresovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Španije

To se ni najmanje nije dopalo fudbalskoj javnosti širom Apenina, pa je zamena standardno azurno-plavih dresova novim u sportskoj štampi nazvana "svetogrđem".

Ipak i pored toga i kritika koje su tokom protelih dana dopirale sa svih strana, Italija je u susretu J grupe uspela da pobedi na "Olimpiku" u Rimu Grčku sa 2:0 i time se plasira na Evro 2020.

Dugo su se Italijani mučili da dođu do prednosti i to se konačno dogodilo u 63. minutu posle jedanaesterca.

Posle šuta sa leve strane lopta je pogodila Buhalakisa u ruku, sudija je bio neumoljiv, pokazao je na 11 metara a Žoržinjo je bio siguran izvođač.

Italija je pobedu potvrdila pogotkom u 78. minutu. Bio je to dobar udarac Bernardeskija sa 20 metara, lopta je završila u desnom donjem uglu gola reprezentacije Grčke.

Italija je tako ostvarila i sedmu pobedu iz isto toliko mečeva i ubedljivo je na čelu grupe.

U istoj grupi snage su odmerili i Lihtenštaj i Jermenija (1:1)

Gosti su poveli u 19. minutu preko Tigrana Barsegjana, da bi domaćin do boda stigao u 72. minutu pogotkom Janika Frika.

U F grupi u večernjem terminu odigrane su dve utakmice.

Švedska je kao gost slavila na Malti sa 4:0 i sa ta tri boda izbila na drugo mesto u grupi posle sedam odigranih kola.

Markus Danijelson je u 11. minutu postigao vodeći gol, da bi potom Sebastijan Larson u 58. minutu pogodio iz penala za 0:2. On je još jednom, takođe sa penala, i to u 71. minutu postigao gol za Šveđane, ali je pet minuta pre toga Andrej Aguis postigao treći gol na utakmici.

Španija je gostovala na "Ulevi" stadionu u Oslu i činilo se da će stići i do sedme pobede u isto toliko mečeva, ali je Norveška u poslednji čas stigla do boda (1:1).

Španci su poveli u 47. minutu odličnim udarcem Saula Nigeza sa 20 metara, da bi u drugom minutu nadoknade bio dosuđen penal za domaćina koji je Džošua King pretvorio u konačnih 1:1.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading