(FOTO) Civilizacija protiv divljaštva: Pakleni plan Šiptara i diplomatska pobeda Srbije!

Autor:

Sport

10.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalje nećete moći! Kao u sceni iz filma "Ko to tamo peva" samoproglašene šiptarske vlasti u Prištini zabranile su fudbalerima Crvene zvezde da uđu na prostor Kosova i Metohije u nameri da gostuju Trepči u meču šesnaestine finala Kupa Srbije.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Navijači Zvezde na prelazu Jarinje

Uprkos preporuci FIFA da se utakmica odigra, delegaciju srpskog šampiona na administrativnom prelazu Jarinje sačekale su jake policijske snage, koje su im onemogućile dalji put.

PAKLENI PLAN

Da su kojim slučajem prošli Jarinje, crveno-bela ekspedicija bila bi sačekana u zasedi koju su spremile specijalne jedinice ROSU sa dozvolom iz Prištine da ih pohapse. Na svu sreću, razum je preovladao, pa su čelnici beogradskog kluba odlučili da se vrate u Beograd i smire tenzije, čime su osujetili pakleni plan skovan u Prištini.

- Ovo je velika diplomatska pobeda Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije. Mi smo dobili podršku FIFA, a sve ono što su oni pričali je dokazano kao laž i farsa. Zato smo i objavili dokument koji smo dobili od FIFA. Bio sam na čelu kolone, rekli su mi da je zabrana ulaska odluka samoproglašenih vlasti tzv. države Kosovo. Žao mi je što je narod ostao uskraćen za sportski spektakl. Mi smo samo došli da igramo fudbal i da se bavimo sportom - poručio je sa Jarinja generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, na čije reči se nadovezao i predsednik Zvezde Svetozar Mijailović:

- Sve srpsko je dosta dugo prikazivano kao negativno u međunarodnoj zajednici. Sada smo kosovske Albance naterali da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku FIFA. Sada mi imamo jake argumente u međunarodnim organizacijama. Moramo se argumentima boriti, posebno što je njihov status kao člana FIFA na arbitražnom sudu u Lozani.

MEČ U PAZOVI

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić

Nakon ovih reči autobus sa igračima srpskog šampiona se okrenuo i uputio prema Beogradu, dok je novinaru Srpskog telegrafa i ostalim medijima dozvoljeno da produže do Kosovske Mitrovice. Utakmica će posle svega, sa nešto više od 24 sata odlaganja, biti odigrana danas u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi od 15 časova uz slobodan ulaz. Sav trošak puta i smeštaja Trepče FSS je preuzeo na sebe.

Vulin i Đurić: Zvezda je simbol srpstva, Priština da leti iz FIFA!

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin oštro je prokomentarisao zabranu samoproglašenih vlasti u Prištini fudbalerima Crvene zvezde da uđu na Kosovo i Metohiju.

- Crvena zvezda je jedan od simbola srpstva i ovo što su Šiptari uradili je dokaz koliko se boje Srba i koliko mrze Srbiju. Albanci su, kada su tražili da budu članovi raznih međunarodnih sportskih organizacija, govorili da to nema veze s politikom, da je to samo sport, a kada Srbi hoće da igraju fudbal, da se takmiče, onda je Srbima to zabranjeno i zaprećeno policijom i nasiljem - poručio je Vulin, dok je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić dodao:

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić

- Priština mora da naglavačke leti iz UEFA i FIFA, gde joj nikada i nije bilo mesto. Ovim agresivnim političkim aktom udarili su na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše.

"Delije" grmele na prelazu: "Oj, Kosovo, Kosovo!"

Navijačima Zvezde koji su došli do administrativnog prelaza iz centralne Srbije takođe je bilo zabranjeno da uđu u južnu srpsku pokrajinu. Međutim, ono što Šiptari nisu očekivali je da će "Delije" na njihovu agresiju odgovoriti pesmom i fudbalom.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić

- Oj, Kosovo, Kosovo, zemlji moja voljena... Zvezda Srbija - Kosovo Metohija. Orahovcu, bašto rajska - samo su neke od patriotskih srpskih pesama koje su zvezdaši zapevali, što je samo dodatno iznerviralo Albance.

Nakon toga su navijači uzeli loptu i zaigrali fudbal na samom administrativnom prelazu, a sve je završeno njihovim povratkom prema centralnoj Srbiji bez incidenata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading