Savo kuka isto kao njegovi prethodnici!

Autor:

Sport

09.10.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već drugi put ove sezone trener Partizana Savo Milošević (46) oprostio se od titule iako je maj, kada će se šampionska trka okončati, poprilično daleko. Posle nedeljnog poraza od Voždovca (1:2) u 11. kolu Superlige strateg "parnog valjka" rekao je da su "verovatno izgubili trku za titulu jer nije realno očekivati da uđu u borbu za nju u ovakvim okolnostima". Nešto slično izjavio je i 1. septembra nakon remija sa TSC (1:1) u 7. kolu šampionata. U međuvremenu je pobedio Zvezdu u derbiju sa 2:0.

RepublikaFoto: FK Partizan
Savo Milošević

Međutim, da ovakve situacije u kojima šefovi struke kluba iz Humske glume narikače, bez imalo blama kukaju na sudije i, konkretno, večitog rivala Crvenu zvezdu, okrivljujući je da nečasnim radnjama pokušava da im otme pehar, pokazuje nekoliko primera iz bliske prošlosti.

ŽALOPOJKE BEZ OSNOVA

Ono što će, ispostavilo se, postati matrica u Partizanu započeo je Aleksandar Stanojević 4. jula 2011. godine, kada je i pre početka sezone zapalio javnost.

- Svi slojevi društva navijaju da Zvezda konačno bude šampion - izjavio je popularni Stanoje iako su crno-beli u toj sezoni, u proleće 2012. godine, proslavili petu titulu u nizu.

Vladimir Vermezović nastavio je niz kada je tokom zimskih priprema 21. januara 2013. godine zakukao o nekoj tobože zaveri protiv crno-belih.

- Stvara se atmosfera da Partizan ne bi trebalo da osvoji šestu uzastopnu titulu. Biće bočnih udaraca van terena - rekao je Vermez i na kraju sezone pobegao Zvezdi devet bodova.

TEORETIČARI ZAVERE

Uoči starta drugog dela sezone 2013/14. Marko Nikolić je na indirektan način prozvao crveno-bele da rade o glavi crno-belima.

- Vidim da se stvara atmosfera da neko drugi mora da bude prvak, ali ne mora. Toga je bilo i biće, a ja mogu samo da se zahvalim unapred onima koji to rade jer nas tako dodatno motivišu - izjavio je 15. februara 2014. godine, a uzbudljivo prvenstvo Zvezda je okončala kao šampion sa bodom više od Partizana.

Poslednji strateg "parnog valjka" koji je tražio alibi za neuspeh u borbi za državnog prvaka pre Miloševića bio je Zoran Milinković. On je narikao 16. jula 2015. godine, dan pred start prvenstva.

- Vidim da su neke ekipe sebe već proglasile za prvaka, i to mi deluje nelogično. Gospodo, prvenstvo tek treba da se igra - upozorio je tada Milinković, koji je smenjen posle tri meseca, a titulu je nikad ubedljivije uzela Zvezda, koja bi, da nije bilo podele bodova u plej-ofu, imala čak 28 bodova više od crno-belih.

Antrfile

Crno-beli brane Kup iz Grošnice

Fudbaleri Partizana u pohod na peti uzastopni trofej nacionalnog Kupa kreće iz Kragujevca, gde će im rival biti nižerazredna Vodojaža iz Grošnice (15.00). Meč prvog kola najmasovnijeg takmičenja "parni valjak" igra u selu udaljenom desetak kilometara od Kragujevca i očekuje se prava fešta. Na programu u istom terminu su i dueli Proleter-Javor i Voždovac-Teleoptik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading