VAR je spas za srpski fudbal!

Autor:

Sport

09.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

VAR tehnologija će spasti srpski fudbal, poručuju fudbalski radnici koji iz nedelje u nedelju posmatraju kardinalne sudijske greške na terenima Superlige.

Ilustracija

Da bi se tome stalo na kraj, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije doneo je odluku da se u što skorijem roku na terenima elitnog ranga uvede video-tehnologija, koja će staviti tačku na sve spekulacije koje se tiču poštenja arbitara. To će doprineti i zdravijim odnosima među klubovima, a posebno se to odnosi na Crvenu zvezdu i Partizan.

SMEŠNO PITANJE

Član IO FSS Novica Tončev veruje da bi VAR u Srbiju trebalo da stigne na početku iduće sezone.

- Ako je Evropa uvela VAR i evidentno je da tamo funkcioniše, onda ćemo i mi. Prekjuče smo doneli odluku i sada će stručna komisija da se bavi time. Biće teško da se uvođenje tehnologije sprovede za ovu sezonu, ali za iduću bi trebalo da se stvore uslovi - rekao je Tončev za Srpski telegraf.

Da će video-tehnologija rešiti dobar deo problema sa sudijama, među kojima mnogi sude na amaterskom nivou, smatra i prvi čovek subotičkog Spartaka Dragan Simović.

- Mnoge probleme i greške VAR će sigurno iskoreniti. Stoga je smešno pitanje da li ga treba uvoditi. Naravno da je potreban. Suziće se prostor za subjektivno delovanje, ali ako je neki sudija zlonameran, pronaći će mogućnost da ignoriše VAR. Ili ga neće gledati ili će reći da nije bilo intenziteta za neki faul. A da slažu da li je lopta prešla liniju ili ne, to neće moći. Ljudi mogu da pokvare mašinu, da ignorišu mašinu, sudijska je zadnja. Ali greške će se smanjiti sigurno na minimum - poručio je Simović.

OZBILJAN PROBLEM

Osvajač Kupa Srbije Partizan pre tri godine je započeo inicijativu za uvođenje VAR u Srbiji, pa je vest o odluci saveza da se to i sprovede u delo obradovala generalnog direktora crno-belih Miloša Vazuru.

- Ako ima mogućnosti da se VAR uvede što pre, FK Partizan je za tu mogućnost. Čitava zemlja vidi da imamo ozbiljan problem sa suđenjem. To se posebno odnosi na mečeve Partizana i Crvene zvezde. Partizan je i pre tri godine podneo inicijativu za uvođenje VAR. Nadamo se da će nas IO FSS obavestiti o daljim koracima - izjavio je Vazura za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading