Nova provokacija ŠIPTARA: Zvezda nema naše odobrenje da igra u Zvečanu!

Autor:

Sport

08.10.2019

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Crvena zvezda neće dobiti saglasnost Fudbalskog saveza Tzv. Kosova (FFK) da igra utakmicu protiv Trepče u Zvečanu u okviru Kupa Srbije, izjavio je generalni sekretar ove organizacije Erold Salihu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Salihu za RTK2 ističe da je Zvezdi potrebna dozvola jer se utakmica, kako je naglasio, odigrava na tuđoj teritoriji i da nije moguće da bude zvaničnog karaktera.

- U Srbiji će sigurno sada pitati zašto. Reći ću vrlo iskreno, nikada, čak ni u vreme Jugoslavije, od 1946. godine Fudbalski savez Kosova nije bio član Fudbalskog saveza Srbije, već je bio punopravni član Fudbalske federacije Jugoslavije. Znači, nikada nije bilo takmičenja na teritoriji Kosova - rekao je Salihu za RTK2.

On je dodao da se utakmica Trepče i Crvene zvezde kosi sa statutom FFK, UEFA i FIFA.


- Mi nikada nećemo dati takvo odobrenje. Uvek ćemo dozvoliti da dođu Zvezda i Partizan ili ko god, ali samo za prijateljske utakmice i utakmice humanitarnog karaktera. Zvanične utakmice ne može biti. Fudbalska federacija Kosova nije policija da to spreči. Obavestili smo policiju, FIFA i UEFA - nastavio je on.
RepublikaFoto: FK Trepča
Fudbaleri i stručni štab Trepče

Salihu tvrdi da se "uvek stvaraju vestački problemi u trenutku kada se pokušava zbližavanje dva naroda".


- Sve ovo nije trebalo ni Fudbalskom savezu Srbije koji se sigurno nije ni pitao o ovome, mislim da je ovo stav države Srbije. Ovo je glup potez, izvinjavam se na izrazu, jer svakim danom imamo sve bolje odnose i sa Fudbalskim savezom Srbije i ostalim Savezima u regionu - zaključio je on.

Utakmica između Trepče i Crvene zvezde zakazana je za sutra od 14 sati u Zvečanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading