Peticija navijača Juventusa: Konte je izdajnik, izbacite ga!

Autor:

Sport

06.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Juventusa pokrenuli su peticiju, koju je već potpisalo 15.000 ljudi, da se zvezda njihovog nekadašnjeg trenera Antonija Kontea na stadionu povuče i preda Klaudiju Markiziju, koji je nedavno objavio da je završio igračku karijeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Konte

Zanimljiv je trenutak u kojem su se tifozi "stare dame" odlučili za ovakav potez.

Naime, ove nedelje je na programu veliki derbi Konteovog sadašnjeg kluba Intera, koji je lider na tabeli Serije A, i Juventusa.

Konte je u svojim najuspešnijim danima predstavljao Juventus prvo kao igrač, a zatim i trener, ali navijači koji su potpisali peticiju njegovu odluku da se pridruži velikom rivalu Interu smatraju "izdajom".


Žele da se Italijanova zvezda na "Šetalištu slavnih" na torinskom stadionu ukloni i preda Markiziju.

Oko Juventusovog stadiona ima ukupno 50 zvezda, na kojima su imena onih koji su doprineli bogatoj klupskoj istoriji.

Konte je kao igrač osvojio pet naslova šampiona Italije, kao trener tri, a uz to je osvojio i niz drugih vrednih trofeja.

Italijanski strateg je u Juventus stigao 1991. godine iz Lećea, gde je i rođen i gde je počeo fudbalsku karijeru. U taboru "bjankonera" proveo je ukupno 13 godina, završivši karijeru 2004. godine.

U Seriji A ukupno je odigrao 367 utakmica i postigao 30 golova, a trener Juventusa bio je od maja 2011. do jula 2014. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading