Bufon ne zna ko je Novak Đoković!

Autor:

Sport

05.10.2019

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni golman Juventusa Đanluiđi Bufon u velikom intervjuu za "Gazetu delo Sport" govorio o svojim sportskim idolima, a usput je uporedio Kristijana Ronalda i Lionela Mesija sa Rodžerom Federera i Rafaelom Nadalom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đanluiđi Bufon

Bufon je rekao da je za njega najveći heroj bivši vozač Formule 1 Aleks Zanardi koji je u stravičnoj nesreći 2001. godine ostao bez obe noge. Njegov sunarodnik nastavio je da se trka u SAD-u, a postao je i uspešni paraolimpijac.

- Malo ko bi se psihički oporavio od toga, a kamoli se ponovo bavio sportom koji voli. On je najbolji primer koliko je važna snaga volje. S takvim hendikepom on je nastavio da živi sa velikim entuzijazmom, a to mogu samo posebni ljudi - rekao je Bufon pa je onda uporedio tenis sa fudbalom.

- Federer je bezvremenska klasa i savršenstvo, dok je Nadal neverovatan radnik. Naravno, i on je veliki talent, ali je do vrha došao strašnim zalaganjem i konstantnom željom da bude sve bolji. Uporedio bih njih dvojicu sa Mesijem i Ronaldom. Za mene je Federer kao Leo, a Rafa kao Kristijano - rekao je Bufon.

Interesantno je da čuveni italijanski golman nije rekao niti reč o trenutno najboljem teniseru na svetu Novaku Đokoviću.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading