Antićeva reč: Savini "đavoli" će biti još bolji!

Autor:

Sport

05.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Parni valjak" se zahuktao i melje li melje rivale, kako u Srbiji tako i u Evropi. Četvorostruki uzastopni osvajač nacionalnog Kupa u poslednjih šest takmičarskih utakmica, počevši od gostovanja Proleteru u Novom Sadu 14. septembra (3:0) pa do trijumfa u Nursultanu u Ligi Evrope nad Astanom u četvrtak (2:1), zabeležio je pet trijumfa i remi, uz čak 15 postignutih golova.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Sledeći rival u Evropi je Mančester junajted, ali se čini da su momci Save Miloševića (46) u ovom trenutku veći đavoli od "crvenih đavola" sa Ostrva, što pokazuje i plasman na tabeli, gde su prvi sa boljom gol-razlikom od Engleza!

Upravo Savo i sportski sektor velikana iz Humske napravili su odličan posao u prelaznom roku, budući da su kod svih 15 golova na direktan način, dakle pogotkom ili asistencijom učestvovala letošnja pojačanja. Oduševljen brzom, modernom i nadasve efikasnom igrom Partizana je i legendarni trener Radomir Antić (70), koji za Srpski telegraf analizira preporod crno-belih.

TEK ĆE GAZITI

Bivši selektor Srbije i jedini trener koji je vodio tri najveća španska kluba Real, Barselonu i Atletiko za naš list ističe presudan uticaj kreativnog veziste Bibrasa Natka (31) na igru Partizana.

- Izraelac je fantastičan fudbaler koji pravi ozbiljnu razliku na terenu u korist crno-belih. Takav as, čije lopte imaju oči, dugo se nije pojavio na našim terenima. Veliki je majstor, ima karakter pravog vođe na terenu i toliko je važan za igru Miloševićevog tima da čini da mu saigrači budu bolji. Ima sjajan osećaj za prostor, briljantnu tehniku, uživanje je gledati ga. Podseća me na mog omiljenog fudbalera Kevina de Brujnea. Partizanova igra ima autoritet i posebno me raduje to što se bave daleko više sobom nego rivalima. Efikasni su, a verujem da će biti još bolji - ushićeno govori Antić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Radomir Antić

NOVI SUMA I LAZAR

Strateg koji je odveo "orlove" na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010. godine srećan je zbog preporoda Lazara Markovića i Sejdube Sume.

- Lazar nije u prethodnim klubovima imao nekoga ko bi mu kvalitetnim dodavanjima omogućio da pokaže koliko je brz sa loptom, sve dok se nije pojavio Natko. Kapiten Izraela je dijagonalnim dodavanjima dao novu dimenziju i u igri pomalo zaboravljenog Gvinejca. Umar Sadik se raspucao, a sve opasniji po rivale je i brzonogi Takuma Asano. Nema šta, ofanziva Partizana se baš zahuktala, ali i defanzivci su sve čvršći. Miriše na dobro - zaključio je Antić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading