Šansa koju večiti ne smeju da propuste: Evo šta moraju da urade Zvezda i Partizan da bi Srbija imala dva predstavnika u LŠ!

Autor:

Sport

04.10.2019

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove nedelje su pobede u evropskim kupovima zabeležili i Crvena zvezda i Partizan. Trijumfi srpskih velikana podigli su srpski fudbal na 17. mesto na UEFA rang listi.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa 161. večitog derbija

Srbija je na ovoj listi pretekla Hrvatsku na tom 17. mestu i dodatno se približila 15. poziciji koja od sezone 2021/22 daje dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Grci nisu predaleko sa 25,300 na 15. poziciji, Kiprani imaju 25,000, ali je bitno to da Srbija jedina od navedenih zemalja ima više od jednog učesnika u evropskim takmičenjima - Zvezdu i Partizan!

Cilj Zvezde i Partizana je da u ovoj sezoni sakupe što više bodova i na kraju sezone donesu Srbiji 15. mesto, poslednje na UEFA tabeli koje donosi dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tri za Ligu Evrope. Zemlje plasirane od 16. mesta nadalje imaju jednog predsatavnika za Ligu šampiona i tri za Ligu Evrope. Sa razlikom u malim beneficijama od toga kada koji klub kreće u evrotakmičenja, da li od prvog ili drugog kola kvalifikacija.

Ako bismo ostali na 17. poziciji od sezone 2021/22 bi nam jedan klub išao od trećeg, jedan od drugog, a jedan od prvog kola kvalificacija za Ligu Evrope. Šampion bi kretao direktno od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Međutim, nadamo se da će "večiti" uspeti da se izbore za 15. mesto. Ispred nas su Kipar sa 25.000  Grčka koja sa 25.300 drži  15. poziciju. Šta je Srbiji potrebno da prestigne Kiprane i Grke?

Bilo bi idealno kada bi Zvezda pobedila Totenhem, a Partizan savladao Mančester junajted - to su dodatna četiri boda, kada se podele sa četiri, to je ukupno bod i Srbija bi imala koeficijent 25.750. Ako bi još večiti prošli dalje dobili bi bonus poen za plasman u naredne runde oba takmičenja. Ali, kao što smo naveli - to bi bilo idealno. Relanost je ipak nešto drugo. da se ne zanosimo mnogo, jer će prizamljenje biti bolno. U svakom slučaju,  Zvezda i Partizan treba da do kraja sezone u Evropi sakupe zajedno pobedu i remi više od Olimpijakosa.

Zvezda se nada bodovima sa Totenhemom na Marakani, a bitno je da ne izgubi u Pireju od Olimpijakosa. Partizanu je najbitnije da ne izgubi od Junajteda u Beogradu, da pobedi Astanu u Beogradu, a ne bi bio nerealan ni neki dobar rezultat protiv AZ Alkmara u Holadniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading