Terza i Vazura hteli da se biju!

Autor:

Sport

01.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnosi dva najveća srpska kluba Crvene zvezde i Partizana dostigli su istorijski minimum dostojanstva i civilizovanosti kada su se juče na sednici Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije umalo potukli generalni direktori dva kluba Zvezdan Terzić i Miloš Vazura! Prema rečima čelnika crno-belih, sukob je započeo Terzić, koji je zapretio i njemu i celoj upravi Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Odnosi između dva kluba nikad gori

- Terzić je rekao da će me našamarati i da će nam je*ati svima majku u Partizanu. Samo odjednom je odlepio čovek. Pominjao je da mu ja nisam Velja Nevolja i Sale Mutavi. Pokušao je da skoči preko stola, ali nas je delilo dva metra - rekao je Miloš Vazura za Srpski telegraf, a potom se oglasio saopštenjem.

- Zgranut sam ponašanjem predstavnika FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića jer predstavlja veliki klub. Vređao me, psovao, pretio, i meni i ostalim čelnicima Partizana, govoreći sve najružnije, a na kraju je pokušao i fizički da se obračuna sa mnom. S obzirom na to da očekujem da sve negira, jer je to njegov manir, reći ću samo da je bilo 30 svedoka. Svi su bili zgranuti njegovim ponašanjem - poručio je Vazura i dodao:

POZIV NA DUEL

- Nisam želeo da odgovorim jer ja na Skupštini zajednice Superlige ne predstavljam sebe, već FK Partizan. Nije mi padalo na pamet da ugrozim integritet kluba nekim nepromišljenim postupkom. Za sve što kažem postoji 30 svedoka, spreman sam, ako je potrebno, da se suočim sa Zvezdanom Terzićem u bilo kom TV duelu - poručio je Vazura.

Frka je nastala zbog glasanja oko povećanja broja stranaca u Superligi, na kom je insistirala Crvena zvezda. Tada su pale teške reči sa obe strane. Zvezdan Terzić je Vazuru nazvao lažovom i istakao da je od svega bila samo žučna rasprava, i to jer je generalni direktor Partizana tvrdio da država diskriminiše crno-bele.

- Vazura laže. Kampanja se nastavlja. Kao po starom dobrom običaju, naučen od Vučelića i njegovih učenika, i ovog puta Vazura laže i zloupotrebljava medijski prostor. Jeste bilo zučne rasprave zbog Vazurinih provokacija u vezi sa tim da je Partizan diskriminisan od države i ništa više. To mogu da posvedoče i svih 28 predstavnika klubova Super i Prve lige Srbije, koji su bili prisutni na sednici i koji su glasanjem, posle te zučne rasprave, podržali predlog Crvene zvezde o povećanju broja stranaca i predlog da se igrači iz EU koji igraju u Srbiji ne tretiraju kao stranci - istakao je Terzić.

SKRETANJE PAŽNJE

On je dodao da je predlog kluba sa Marakane podržala velika većina od prisutnih klubova.

- Predlog Crvene zvezde je podržalo 25 klubova, a protiv su bili samo tri, uključujući i Partizan. To najbolje govori o podršci koju imaju predlozi i diskusije FK Crvena zvezda i o statusu rukovodstva FK Partizan među sportskim radnicima Srbije. Vazura ovim lažima želi da opravda svoj neuspeh na glasanju i da odvuče medijsku pažnju sa uspeha Crvene zvezde na pomenutom glasanju.

Terzić nasrnuo i na Vuletića

Generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću nije prvi put da se sukobljava sa čelnicima Partizana. Bilo je to na žrebu za Ligu Evrope 2017. godine u Monaku, a Terzić je tada, prema navodima delegacije crno-belih, nasrnuo na potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića i pretio mu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading