Partizan u TOP 10 klubova Evrope!

Autor:

Sport

30.09.2019

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obećao je Savo Milošević drugačiji Partizan. I održao reč. Ako je bilo onih koji su sumnjali u mogućnosti letos renoviranog tima, konkretni podaci služe kao najbolji demanti, jer pokazuju da su crno-beli dospeli na listu od deset najboljih klubova Evrope kad je reč o procentu poseda lopte u zvaničnim utakmicama, od 1. jula do 25. septembra.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Konkretno, ekipa iz Humske zauzima devetu poziciju na tabeli CEIS-a (Fudbalska opservatorija Međunarodnog centra za sportske studije, sa centrom u Švajcarskoj), sa 74,8 procenata vremena u kom je diktirala ritam na meču sa Napretkom, 11. avgusta u Kruševcu, kad se obračuna efektivno vreme igre.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 269 utakmica u 35 liga Starog kontinenta u novoj sezoni, a Parni valjak je jedini srpski tim u vrhu liste. Na njenom čelu nalazi se Fulam, pošto je sastav Aleksandra Mitrovića 21. avgusta protiv Milvola na Krejven kotidžu držao loptu u posedu 78,7 odsto vremena koje se igralo.

U prvih deset su, iza Fulama, Šahtjor iz Donjecka (dvaput), PSŽ, Seltik, Borusija iz Dortmunda, Totenhem i Ludogorec, a iza crno-belih smešten je austrijski Salcburg.

Zanimljivo, samo osvajač Kupa Srbije i londonski Pevci nisu osvojii tri boda na mečevima na kojima su gospodarili terenom, protiv Napretka i Njukasla, kao potvrda teze da posed ne mora obavezno da znači i pobedu.

 

Inače, kad je reč isključivo o Superligi Srbije, u TOP 10 Partizan ima čak četiri utakmice iz ove sezone, Crvena zvezda tri, po jednu Voždovac, Inđija i TSC iz Bačke Topole. Sve to ilustruje opredeljenje trenera tih klubova da igraju fudbal, a ne da se samo, kako je to ovde maltene ukorenjeno, brane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading