Iza juga Marakane – Osvojena i Italija!

Autor:

Sport

26.09.2019

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Danila Tešića, rođeni 2009. godine, osvojili su prestižan turnir u italijanskom Kormoneu i time postali još jedna generacija Omladinske škole pvaka Srbije koja je u poslednjih mesec dana „donela“ pehar iz inostranstva.

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Zvezdini mladi šampioni pokorili Italiju

Crveno-beli biseri rođeni 2009. godine osvojili su turnir u Italiji u konkurenciji sa nekim od najvećih klubova sa „Čizme“. Na „Kormone kupu“ učestvovali su timovi poput Juventusa, Intera i Milana, a pretpetlići su uspeli da među svim tim ekipama osvoje prvo mesto i vrate se u Beograd sa trofejem.

Puleni Danila Tešića su se kao prvi u svojoj grupi plasirali u finalnu fazu zajedno sa Bolonjom, Udinezeom i Spalom. Crveno-beli biseri su savladali Udineze (3:1) i remizirali sa Bolonjom (1:1) i Spalom (2:2), te sa najvećim brojem bodova u odnosu na ostale, osvojili turnir u Kormoneu.

- Imali smo sjajan pristup turniru, dečaci su ozbiljno shvatili svoje obaveze i ispoštovali sve međusobne dogovore. Pokazali smo se u dobrom svetlu, igrali smo lep fudbal i mogu da budem zadovoljan prikazanim. Konkurencija je bila velika, ali uspeli smo da za nijansu budemo bolji od klubova iz Italije i da na taj način osvojimo prvo mesto. Rad u bazičnim kategorijama je vrlo bitan, jer je to osnova i tu se prave prvi koraci sa dečacima koji će jednog dana nositi seniorski dres našeg kluba. Čestitam mojim igračima na osvojenom turniru i zahvalio bih se ljudima iz stručnog sektora na podršci  – izjavio je Danilo Tešić.

Na fenomenalne rezultate koje beleže naše mlađe selekcije na međunarodnim turnirima osvrnuo se i koordinator baze Omladinske škole Crvene zvezde, Vladimir Cvjetićanin.

- Turnir u Italiji je vrlo kvalitetan i drago mi je što smo i u takvoj konkurenciji pokazali da smo najbolji. Hvala organizatorima na sjajnim uslovima i nadam se da ćemo ponovo biti gosti kod njih. Rezultati koje ostvarujemo, ne samo na ovom, već i na drugim turnirima pokazuju da dobro radimo, da idemo u pravom smeru i da naš klub ima sjajnu budućnost u svojoj Omladinskoj školi – podvukao je Cvjetićanin.

Fudbaleri koji su osvojili turnir u Italiji su: Vukašin Tamburić, Aleksandar Kahriman, Andrija Matić, Filip Dimitrijević, Mateja Grbić, Dimitrije Adamović, Pavle Adamović, Petar Resetar, Matej Strika, Matej Deket, Nemanja Cvitko, Milan Vidić, Naum Perović i Andrija Aćimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading