"Plave golubice" ponos Subotice!

Autor:

Sport

25.09.2019

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Decenijama je muški sport u Subotici bio dominantan, a onda su se pojavile "plave golubice" i "ukrale" slavu - s punim pravom. Ženski fudbalski klub Spartak verovatno je najdominantniji sportski kolektiv u našoj zemlji, s obzirom na to da su plavo-bele devetostruke uzastopne šampionke Srbije.

RepublikaFoto: ŽFK Subotica
ŽFK Spartak vs. Atletiko Madrid

I tu se ne zaustavljaju, sledeća je Evropa, koju treba pokoriti. A kako su krenule, ni na taj uspeh se neće dugo čekati. Naime, "plave golubice" već sada imaju iza sebe sjajan nastup u Ligi šampiona. Kao prvoplasirane u grupi obezbedile su plasman u šesnaestinu finala elitnog takmičenja, gde su se namerile na veoma jaku ekipu Atletiko Madrida.

RepublikaFoto: ŽFK Subotica

Prvi meč završen je pobedom ekipe iz prestonice Španije (3:2), izvojevane u poslednjem minutu utakmice odigrane na Gradskom stadionu u Subotici. Po svemu viđenom, Atletiko nije nepobediv, pa se plavo-bele dame imaju čemu nadati u revanš utakmici, koja je na programu u četvrtak 26. septembra.

RepublikaFoto: ŽFK Subotica
Tekst potpisa

Bez obzira na ishod revanš meča Lige šampiona protiv Atletika, fudbalerke Spartaka napravile su veliki korak napred i na najlepši mogući način prezentovale Suboticu, Srbiju i ženski sport uopšte.

RepublikaFoto: ŽFK Subotica

"Plave golubice" suvereno vladaju Superligom Srbije i ove sezone sa svih pet pobeda i samo ih čudo može sprečiti da osvoje i desetu titulu prvaka države u nizu. Ukoliko se to desi, u šta niko u subotičkom klubu ne sumnja, nova titula bila bi najlepši poklon za 50. rođendan kluba, koji će biti proslavljen dogodine. A još jedno učešće u Ligi šampiona potvrda je da se u Subotici igra vrhunski fudbal i da za to velike zasluge imaju plavo-bele fudbalerke.

NAPOMENA: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Subotice

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading