UEFA zaključala tri stadiona!

Autor:

Sport

23.09.2019

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarska i Slovačka igraće svoje naredne kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo iza zatvorenih vrata, pošto je upravno telo UEFA kaznilo nacionalne saveze ove dve države zbog rasističkog ponašanja njihovih navijača. Na identičan način kažnjena je i Rumunija, ali zbog drugačije vrste izgreda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Ovi ispadi dogodili su se u septembru ove godine na međusobnom meču dve selekcije u Budimpešti, koji je završen rezultatom 1:2.

Mađarska federacija sankcionisana je i zbog bacana tvrdih predmeta i paljenja baklji sa još 67.125 evra, a Slovačka sa 20.000 evra.

Kaznu je dobio i FS Rumunije, koji će pored zatvaranja stadiona, na račun UEFA morati da uplati 83.000.

Navijači ove zemlje upali su na teren tokom utakmice sa Španijom, a pored toga su palili baklje i bacali tvrde predmete na teren.

Slovaci 7. oktobra u Trnavi dočekuju Vels, pa će tribine Gradskog stadiona ostati zaključane. Mađari dan kasnije u Budimpešti igraju sa Azarbejdžana, dok Rumunija 15. oktobra igra sa Norveškom u Bukureštu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading