Preokret: Španci u šoku - Barsin vunderkind sanja dres Portugala!

Autor:

Sport

22.09.2019

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi vunderkind Barselone je zaludeo fudbalsku javnost na početku nove sezone sa svojih samo 16 godina. Španci ga guraju u svoju omladinsku reprezentaciju, ali on bi da igra za Portugaliju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Grizman i Fati

Španci mu daju pasoš, vide ga kao zalog za budućnost, ali Ansu Fati sanja dres nekih drugih boja. 

Otkrio je to Bori Fati, otac mladog fudbalera, rođenog u Gvineji Bisao, u razgovoru za "Abolu". 

Fati senior je objasnio da su mu čelnici portugalskog saveza poručili da će se javiti sutra, ali da je sve ostalo na tome.

-Moj san je bio da moj sin igra za Portugaliju, a to je bio i još je i njegov san. Ali, sada teško da će se to desiti. Ne tako davno sam pričao sa direktorom portugalske federacije. Razgovor je potrajao i dogovor je bio da ga nastavimo sutradan, ali on se više nikada nije javio- objasnio je Bori Fati.

Posle dosadašnjih nastupa za Barselonu, Španci su krenuli u akciju da Fatiju junioru izvade španski pasoš, da bi mogao da igra na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

- Sve je u Ansuovim rukama. Ja znam da je njemu želja da igra za Portugaliju. Kada dođe kući, uvek oblači dres Portugalije koji mu je dao drug Umaro Embalo (igrač Benfike)- rekao je Bori Fati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading