Evo šta Vazura očekuje od derbija!

Autor:

Sport

20.09.2019

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura izjavio je da očekuje evropski derbi u preddstojećem sudaru sa Crvenom zvezdom (nedelja, 18.00), ali smatra da su crno-beli u ovom trenutku u boljoj formi od rivala.

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Vazura

Crvena zvezda i Partizan se posle evropskih iskušenja za vikend vraćaju obavezama u domaćem šampionatu, a raspored u Linglong Superligi ih je spojio u nadolazećem kolu.

Prema Vazurinom mišljenju, Zvezda je bez dileme dobar tim budući da je učesnik Lige šampiona, ali da je forma na strani Partizana.

- Nadam se pobedi. Zvezda je sigurno dobar tim, čim igra u Ligi šampiona. Tamo nema loših ekipa. Ipak, mislim da smo u boljoj formi i očekujem bolji rezultat po nas. Poslednji duel, u kupu, smo dobili, uvek idemo na trijumf. Nadam se da će biti mnogo navijača, zaslužujemo krcat stadion, jer oba kluba igraju UEFA takmičenja, zato očekujem evropski derbi - rekao je Vazura dva dana pred veliki okršaj sa Zvezdom

Operativac crno-belih je istakao da su sudijske greške sastavni deo fudbala duboko verujući da oni koji delegiraju arbitre znaju šta rade.

- Mi se nikad ne pitamo ko će da sudi, tako da ne možemo ni da imamo, ni da nemamo, zamerke na izbor arbitra. Oni koji delegiraju sudije vrlo dobro znaju što je neko delegiran, zašto je neko na listi, zašto neko nije, zašto neko sudi derbi, zašto neko dosad nije to činio... To ostavljamo ljudima koji odlučuju, dobro znaju šta i kako rade. Voleo bih da se greške ne dešavaju. One su sastavni deo utakmice, normalno je da arbitar nekad pogreši, ali da li je grešio namerno ili ne,  trebalo bi da ostavimo nadležnim organima - izjavio je Vazura i dodao:

- Pobeda bi nam mnogo značila. Čeka nas težak niz: Zvezda, Javor, Niš, pa Astana. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, sve navedeno možda bude prekretnica u prvenstvo - rekao je generalni direktor crno-belih.

On je ipak morao da da svoj sud o ulozi arbitra Igora Stojilkovića u kreiranju krajnjeg ishoda na meču između Zvezde i Inđije prošle subote.

- Sramno mi je izgledalo suđenje na meču Zvezda - Inđija. Sramno, toliko mogu da kažem. Videćemo kakva će biti reakcija Sudijske komisije. Mi nismo izdali saopštenje povodom toga, stvarno nas ne zanima. Taj isti sudija je sudio deci Partizana u derbiju, vrlo dobro se zna na svakoj utakmici kako i šta se dešava - rekao je Vazura i zahvalio se deci koja su u četvrtak bila prisutna na stadionu protiv AZ Alkmara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading