Majstori Marin i Natko kroje sudbinu derbija!

Autor:

Sport

21.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Crvene zvezde tepaju Marku Marinu da je Lionel Mesi srpskog fudbala, a s druge strane Topčiderskog brda pojavio se majstor sa loptom koji može da parira Srbinu sa nemačkim pasošem.

RepublikaFoto: Starsport
Oštri dueli su čar svakog večitog derbija

Reč je o Izraelcu Bibrasu Natku, koji je za kratko vreme provedeno u Humskoj u potpunosti preuzeo konce igre crno-belih. Po analogiji po kojoj je Marin Zvezdi Mesi, Natko bi morao da bude Partizanov Ćavi jer je tata tima Save Miloševića na terenu, što je pokazao i sa dva gola protiv AZ Alkmara u Ligi Evrope.

VOĐE NA TERENU

Dva plemenita asa kakvih u srpskom fudbalu nije bilo u poslednjoj deceniji sudariće se na terenu u nedelju (18.00, Arena sport 1) u 161. večitom derbiju, a navijačima oba kluba jasno je da će Natko i Marin krojiti sudbinu najveće utakmice u srpskom fudbalu. Slično mišljenje deli i bivši as crno-belih i nekadašnji selektor Srbije Ljubinko Drulović, koji u razgovoru za Srpski telegraf poručuje da je privilegija posmatrati takve fudbalere u mečevima Superlige.

- Izlišno je govoriti o Marku Marinu. Mnogo je uradio za Zvezdu u prethodne dve godine. Izuzetno kreativan igrač koji može u svakom trenutku da reši utakmicu. Prepoznao je trenutak, došao u srpski fudbal da oživi karijeru i uspeo je. Natka nisam mnogo znao pre Partizana, ali ovo što sam video je fenomenalno. Nije dugo tu, ali je pokazao da bi u budućnosti mogao da bude Partizanu ono što je Marin za Zvezdu. Neko ko će biti vođa na terenu. Sve pohvale za meč protiv Alkmara - izjavio je Drulović.

Do pre nekoliko godina bilo je nezamislivo da ovakvi znalci zaigraju u srpskom fudbalu.

- Marin je naše gore list. Ovde je rehabilitovao karijeru i, koliko vidim, zadovoljan je u Zvezdi. Dolazak Izraelca jeste malo čudan, ali motiv je igranje u Evropi, a siguran sam i da su obojica zadovoljna ugovorima koje imaju. Velika je stvar za srpski fudbal što ima takvih igrača, pogotovo što mlađi fudbaleri od njih mogu da pokupe znanje i vide kako se ponašaju pravi profesionalci - istakao je Drulović.

TVRDO I NEIZVESNO

On je dodao da očekuje tvrdu i neizvesnu utakmicu u Humskoj.

- Očekujem tvrdu utakmicu, sa malim brojem golova. Šanse su bukvalno 50-50. Partizan ima opcije kojima može da odgovori Zvezdi, koja na raspolaganju ima više kvalitetnih igrača. Možda je Partizan pod većim pritiskom jer igra kod kuće i, ako izgubi, imaće solidan zaostatak u odnosu na crveno-bele.

RepublikaFoto: Starsport

LIČNA KARTA

Bibras Natko

Datum rođenja: 18. februar 1988.

Mesto: Kfar Fama, Izrael

Pozicija: Vezista

Karijera: Hapoel (TA), Rubin, PAOK, CSKA, Olimpijakos, Partizan

LIČNA KARTA

Marko Marin

Datum rođenja: 13. mart 1989.

Mesto: Bosanska Gradiška (BiH)

Pozicija: ofanzivni vezni

Karijera: Menhengladbah, Verder, Čelsi, Sevilja, Fjorentina, Anderleht, Trabzon, Olimpijakos, Crvena zvezda

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading